XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Odbojka za sladokusce

17.01.2009 Dragan Živković

Danas će istinski ljubitelji odbojke imati prilike da uživaju u dva lepa sportska događaja, i ujedno da svojim bodrenjem pomognu ekipama iz Kragujevca da zabeleže pobede.
Od 17 sati u hali Jezero, u okviru 12. kola Viner štediša superlige, domaćin Radnički Kredi Banka dočekuje ekipu beogradskog Partizana. Kragujevčani su drugi na tabeli, i sa još dve pobede, bez obzira na rezultate u daljem toku prvenstva biće drugi, sigurni učesnik plej ofa, u kome četiri najbolje ekipe u međusobnim duelima do dve pobede, odlučuju o naslovu prvaka države. Prolaz je već obezbedila Crvena zvezda iz Beograda.
Beogradskim crno-belima ne cvetaju ruže, nalaze se na sedmom mestu na tabeli i prošlogodišnji učesnik plej ofa, lako se može naći u plej aut grupi i boriti se za opstanak u društvu najboljih. Zato na ovom susretu nemaju šta da izgube, i daće i više od svojih trenutnih mogućnosti, jer bi im svaki bod značio mnogo.
Domaćinu, trenutno drugoplasiranom trebaju još šest bodova, odnosno dve pobede maskimalnim rezultatom da i teoretski obezbede plasman u plej of. Uz podršku vernih crvenih đavola, teško je verovati da će dozvoliti Partizanu iznenađenje.

Samo dva sata kasnije, u hramu kragujevačke odbojke, sali Osnovne škole Stanislav Sremčević u okviru 12 kola Prve savezne lige, devojke Radničkog dočekuju Jedinstvo iz Stare Pazove.
Iako su gošće na petom mestu na tabeli, i imaju 18 bodova, do sada su kao i Radnički koji je drugoplasiran sa 22 poena, ostvarile isti broj pobeda – sedam  i četiri poraza, i ne smeju se nikako podceniti. U prošlom kolu Jedinstvo je kao domaćin lako preslišalo Zrenjanin 023 sa ubedljivih 3:0, i pune samopouzdanja dolaze na megdan u Kragujevac. Njima svaki rezultat osim ubedljivog poraza odgovara, jer ih održava u sredini tabele.
Sa druge strane domaćim odbojkašicama prija mesto pri vrhu tabele. Iako je beogradska Vizura neprikosnoveno prva, vicešampionska titula je za ovu ekipu primamljiva, i može se zadržati samo dobrim i sigurnim igrama, i naravno pobedama.Trijumf prošle nedelje u Gornjem Milanovcu protiv domaćina Takovo Zvezda Heliosa prija, ali opominje na maksimalni oprez i motivisanost za sutrašnji duel. Odbojkaški sladokusci spremite se.

Odbojka Odbojka Superliga Radnički Credy Banka Partizan
Nema rezultata