XS
SM
MD
LG

Upoznajte Marka ”Roksa” Roksića, srpskog eFootball predstavnika na IeSF šampionatu!

Foto: SESE

Nakon Vlade, vreme je da predstavimo drugog reprezentativca Srbije na ovogodišnjem IeSF šampionatu – Marka ”Roksa” Roksića, koji će po drugi put uzastopno predstavljati našu zemlju na ovom prestižnom turniru!

Već godinama unazad Roksa važi za jednog od najboljih, ne samo u regionu, već i u celom svetu. Ipak, odlaskom PES-a i dolaskom eFootballa Marko je uspeo da podigne svoj nivo igre i da postane neprikosnonevni šampion Srbije!

Tokom svoje karijere nastupao je za neke od najboljih svetskih klubova, kao što su Roma, Barselona i Arsenal. Ipak, možemo reći da je najviše uspeha ostvario u dresu reprezentacije, kada je zajedno sa Stefanom ”Kepa” Slavkovićem postao šampion UEFA eEuro šampionata 2021. godine.

Prošle godine je ponovo postao šampion Evrope na evropskom šampionatu u Podgorici, ali nažalost na svetskom prvenstvu na Baliju učešće je završio bez medalje, kao četvrtoplasirani. Sjajnu formu preneo je u 2023. godinu, pošto je početkom jula uspeo da se vrati kući sa bronzom oko vrata sa evropskih igara u Katovicama. Sada je vreme da nadmaši rezultat iz prošle godine i da se ovoga puta iz Jašija vrati sa peharom!

roksa-eef-2022-f

Foto: SESE

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji IeSF-a će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra. Main event turnira će se odigrati u jednoj od najznamenitijih građevina Jašija i cele Rumunije – Palati kulture – gde će se najbolji esportisti sveta boriti za novčanu nagradu od 500.000 dolara i titulu svetskog šampiona!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR