XS
SM
MD
LG

SJAJNE VESTI: Srpska PUBG MOBILE reprezentacija ipak ide na SVETSKI IESF ŠAMPIONAT!

Foto: SESE

Naša PUBG MOBILE reprezentacija je krajem juna završila kvalifikacije na četvrtom mestu, što nije bilo dovoljno za plasman na svetski IeSF šampionat jer su samo tri mesta vodila na veliki turnir. Međutim, pošto je jedna reprezentacija otkazala učešće, otvorilo se slobodno mesto, nakon čega je naša reprezentacija dobila poziv od organizatora svetskog šampionata!

Evropske PUBG MOBILE kvalifikacije održale su se 27. i 28. juna, gde se naša PUBG MOBILE ekipa sa 14 evropskih reprezentacija borila za plasman za svetsko IeSF prvenstvo. Slot na svetskom šampionatu je bio rezervisan samo za tri najbolje rangirane ekipe iz Evrope.

Srbija je prvog dana imala vrlo solidne rezultate – posle 6 mečeva je već uspela da se popne na treće mesto rang liste. Ispred naše reprezentacije bile su Turska i Ukrajina.

Srbija se odlično pokazala i tokom prva tri meča finalnog dana kvalifikacija, zbog čega je uspela da održi svoj top 3 plasman. Međutim, poslednje tri runde su pošle po zlu za našu reprezentaciju, koja je kvalifikacije završila na četvrtom mestu rang liste, samo 10 poena ispod Jermenije. Sakupili smo veliki broj poena preko killova (74), ali nam placement (33) nije bio jača strana. Pošto nismo uspeli da uđemo u top 3, Srbija je tada nažalost ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo.

Ipak, suprotno svim očekivanjima, Srbija je uz malo sreće dobila šansu da se takmiči na svetskoj sceni IeSF šampionata u Jašiju, pošto jedna od plasiranih reprezentacija nije u mogućnosti da učestvuje na turniru. To znači da će Srbija na IeSF prvenstvu imati predstavnike u čak četiri video igre – CS:GO, Tekken 7, eFootball i PUBG MOBILE! Vidimo se za deset dana u Jašiju!

Za srpsku PUBG MOBILE reprezentaciju nastupaju:

  • Vladimir ”VSTxBISKE斯” Biševac
  • Aleksandar ”SlimeCoa77” Cvijanović
  • Marko ”MAKŠA999” Makša
  • Marko Antoni ”Melaz” Melas

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR