XS
SM
MD
LG
25.12.2023 Stevan Davidović

Proglašeni najuspešniji sportisti opštine Novi Bečej

Najuspešniji seniori - Strahinja Ristić, Larisa Vijatov, Ivan Mesaroš

Sportski savez opštine Novi Bečej, u saradnji sa SRC Jedinstvo, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizovao je tradicionalni izbor najuspešnijih sportista opštine Novi Bečej u 2023. godini.

Ove godine organizatori su odlučili da razdvoje pojedinačne i ekipne sportove, tako je najuspešnija seniorka u pojedinačnim sportovima, karate prvakinja Balkana, Nevena Filipov, članica KK Mladost iz Novog Miloševa, a u muškoj konkurenciji reprezentativac Srbije u karateu, Vladimir Brežančić iz Novog Miloševa, osvajač zlatne i srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu u Albaniji, u kategoriji do 84 kilograma.

Najuspešniji u ekipnim sportovima

U ekipnim sportovima najuspešnija seniorka je Larisa Vijatov, košarkašica novobečejskog Jedinstva, a senior rukometaš Strahinja Ristić, kapiten RK Jedinstvo iz Novog Bečeja, drugoplasirane ekipe Prve lige Vojvodina.

Za poseban doprinos razvoju sporta Plakete su dodeljene kuglašu Ivanu Mesarošu, članu novobečejskog Jedinstva i selektoru mlađih kategorija reprezentacije Srbije i Ivanu Blažinu, dugogodišnjem fudbalskom radniku i potpredsedniku KMF Tisa iz Novog Bečeja, ovogodišnjem pobedniku futsal Kupa Vojvodine.

Za najuspešniji sportski kolektiv proglašenа je Pionirska ekipa (2010 godište) Rukometnog klub Jedinstvo iz Novog Bečeja, koja je prvak Vojvodine u konkurenciji M-12, a za najperspektivniju ekipa (2011. godište) novobečejskog Košarkaškog kluba Jedinstvo.

Najuspešniji u borilačkim sportovima

U konkurenciji mlađih sportista pehare su dobili Lena Radišić i Stefan Ćeran (košarka), Žombor Ereš, Sergej Todorović, Nikola Koledin, Nemanja Koledin (rukomet), Marko Blažin (košarka), Mirjana Maksimović, Kaja Puligrački, Milica Rakazov, Nevena Molnar i Đorđe Radojčin (karate), Andrej Stevanović (tekvondo), Uroš Papić (kuglanje), Damjan Konstantin, Stefan Kimpanov i Miloš Nićin (kungfu vušu). Organizator je pored pehara dodelio i 24 Priznanja pionirima za postignute rezulatate u 2023. godini.

Tekst i foto: Stevan Davidović