XS
SM
MD
LG

Lazetić: Detalji će uticati na konačan ishod meča protiv Partizana

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju 28. aprila od 19.30h gostuju u Beogradu ekipi Partizana u utakmici 32. kola uvereni da mogu da se suprotstave sjajnom protivniku i da ga pobede.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić izjavio je da je pred ekipom TSC veliki duel protiv jednog od najboljih klubova u zemlji.

"Imamo dobre uspomene sa prethodne utakmice koja u nama budi pozitivna osećanja. Svaka utakmica je priča za sebe, ali ova poslednja u kojoj smo pobedili njih će sigurno motivisati, a nama daje samopouzdanje. Ipak, ne zaboravljamo da smo ih pobedili samo jednom i nećemo se uljuljkati. Ove godine su bili odlični u domaćoj ligi, igraju atraktivno, daju i primaju mnogo golova, opasni su sa loptom i imaju sjajne individualce koji, ako im date prostora, mogu da reše utakmicu jednim potezom. Prvih pola sata na utakmici protiv Zvezde su bili odlični, možda su odigrali najbolji derbi u poslednje vreme, a mi ih sigurno nećemo potceniti", rekao je Lazetić.

On je naglasio da su svi u TSC svesni snage i kvaliteta koji protivnik poseduje, pogotovu na svom terenu. „Iz iskustva znamo da dobro igraju. Imaju brze igrače sjajne u tranzicijama koji mogu lako da iskoriste svaki naš gubitak lopte. Moramo da budemo perfektni, da donosimo dobre odluke i pronalazimo prostor. Kao što se pokazalo na prethodnim utakmicama  detalji će uticati na konačan ishod,“ konstatovao je šef plavo-belih.

On je dodao da su njegovi momci super trenirali i da jedva čekaju da odmere snagu sa Partizanom.

"Verovatno ćemo biti svežiji od njih, imali smo celu nedelju da se odmorimo, treniramo i analiziramo, dok je Partizan odigrao dva derbija, a zna se koliko oni troše. Iako verujem da je  ova utakmica i njima važna i da će biti na najvišem nivou, mi ćemo probati da iskoristimo tu eventualnu prednost. U ekipi se oseti pozitivan naboj i nadam se da ćemo ga preneti na teren".

Lazetić je naglasio da se u plej-ofu uvek igra dobar fudbal, ne samo za bodove, već za uživanje i prestiž i da je njegova ekipa jedva dočekala duele sa sjajnim protivnicima na dobrim terenima.

"Prošla utakmica mi je bila stota na čelu TSC  i u tom trenutku najvažnija. Dolazi sto prva, doći će i sto druga i tako redom i zadovoljan  sam kontinuitetom, igrama i rezultatima. Postigli smo ono što smo na početku sezone želeli. Imamo bod više nego prošle godine nakon 31. kola i za to igračima skidam kapu, iako opterećeni Evropom uspeli su da osvajaju bodove. Na mestu smo na kome smo želeli da budemo, takmičimo se sa najboljim domaćim ekipama i na putu smo da izborimo Evropu. Prolazno vreme nam je dobro, a kad se prvenstvo završi svodićemo račune", zaključio je Lazetić .

Vezni igrač Milan Radin se složio da je pred ekipom izazovan meč.

"Svi znamo šta Partizan predstavlja u srpskom fudbalu i kakav su klub. Meni i mojim saigračima su utakmice protiv njih i Zvezde najlepše za igru. Atmosfera i teren će sigurno biti super, utakmica dobra i teška, bez obzira što su oni imali dva derbija  koja su izgubili i verovatno  su fizički i emotivno ispražnjeni, ali to je tim koji poseduje kvalitet i sjajne individualce koji potezom rešavaju utakmice, tako da je na nama da budemo koncentrisani da dobro uđemo u utakmicu i da se pokažemo u dobrom svetlu", rekao je Radin.

On je naglasio da je zadovoljan i svojom i igrom tima, ali da je još rano za podvlačenje crte.

"Sačekaćemo da se završi sezona da procenimo kava je bila. Eventualnom pobedom u nedelju približili bi se Partizanu na četiri boda i mogli bi da se nadamo eventualnoj drugoj poziciji na tabeli, odnosno ponovljenom uspehu iz prošle godine", procenio je Radin.

Utakmica TSC - Partizan igra se u nedelju 28. aprila od 19.30h u Beogradu. Prenos je obezbeđen na kanalu  Arena Premium 1. FK TSC je trenutno 3. na tabeli sa 63 osvojenih bodova. Ekipa Partizana se nalazi na 2. mestu sa 70 bodova.


Crvena zvezda : Radnički 1923
Vojvodina : Napredak
Partizan : Mladost (L)
TSC : Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 34 28 3 3 87
2 Partizan 34 22 5 7 71
3 TSC 34 20 9 5 69
4 Radnički 1923 34 19 2 13 59
5 Čukarički 34 16 9 9 57
6 Vojvodina 34 15 9 10 54
7 Mladost (L) 34 12 7 15 43
8 Napredak 34 11 7 16 40