XS
SM
MD
LG

Stigao je zvaničan trejler za EA Sports FC 24!

Foto: EA Sports

EA Sports FC 24 je konačno predstavljen javnosti, nakon kratkog tizera koji smo dobili početkom nedelje. Igra će biti objavljena 29. septembra, kao što se i spekulisalo, a na naslovnici će se nalaziti zvezda Manchester Sitija, Erling Haaland. Igra će biti dostupna na PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Nintendo Switch platformama.

U igri će biti uključena nova takmičenja kao što su UEFA Liga šampiona, UEFA Liga šampiona za žene, UEFA Liga Evrope, UEFA Konferencijska liga Evrope i UEFA Super Cup. Takođe, dva dodatna ženska fudbalska prvenstva – Google Pixel Frauen-Bundesliga i Liga F – biće uključeni u igru, zajedno sa Barclays Women’s Super League, D1 Arkema i National Women’s Soccer League.

EA je potvrdio da će žene po prvi put u istoriji franšize biti uključene u FIFA Ultimate Team. Takođe, režim Pro Clubs će po prvi put imati cross-play.

EA je istakao da igra sadrži HyperMotionV tehnologiju koja predstavlja najveći napredak u realizmu do sada. Ova tehnologija koristi volumetrijske podatke iz više od 180 profesionalnih muških i ženskih fudbalskih utakmica kako bi odražavala realistično kretanje u igri više nego ikada pre.

PlayStyles, optimizovani od strane Opta, oživljavaju sposobnosti sportista na terenu koje čine igrače posebnim. Svaki PlayStyle daje igračima jedinstvene sposobnosti koje ćete videti i osetiti koje čine njihov način igre autentičnijim.

U zvaničnoj objavi dalje stoji da unapređeni Frostbite Engine donosi novi nivo imerzije kroz redizajnirane modele igrača, bolje animacije i vidljivo jedinstvene karakteristike koje čine svakog igrača posebnim. Dresovi se sada kreću kao materijali iz stvarnog sveta i reaguju na korak igrača. HyperMotionV tehnologija je dostupna samo na verzijama igre za PS5, Xbox Series X/S i PC.

Electronic Arts je dosta puta spomenuo realizam tokom zvanične objave, ali igra nekako ne izgleda potpuno realistično, barem kada je grafika u pitanju, već modeli nekako više naginju ka Fortnite grafici. Procenite sami pa podelite vaše stavove u komentarima!

Izvor: RUR