XS
SM
MD
LG

Čačani na Pećinama vidaju rane, "kamiondžije" već upisali bodove od Ubljana i osluškuju vesti iz Valjeva, derbi začelja pored auto-puta u izmenjenim ulogama

Na srpskoligaškom Zapadu na programu su utakmice 24. kola. Prethodno je obeležio derbi proleća pored Morave i velika pobeda Pribojčana. Petrovčani se sa velikim zakašnjenjem bude, Takovo je deklasiralo otpisani OFK Mihailovac, Sloga je izgubila u Zablaću i ostala bez trenera Nikitovića, čak tri duela su završena bez pobednika, indetičnim rezultatom (1:1). Domaće ekipe su bile dominantne i slavile na četiri susreta postignuta su 23 gola.

Čačane u subotu očekuje teško gostovanje na valjevskim Pećinama. Još su u šoku nakon drugog poraza od FAP-a i osim poraza nisu bili dorasli derbiju. Mali pad forme ne treba da brine, s obzirom na solidnu bodovnu prednost. Budućnost Krušik 2014 ima pozitivan skor u poslednje vreme i iz dalekog Tutina su se vratili praznih šaka. Dugo putovanje i specifičan teren uticali su na gosta da ne adaptiraju i omogući domaćinu važnu pobedu.

Jošanici u nezgodnom trenutku dolazi u goste kvalitetan sastav Loznice. Nakon četiri poraza uspeli su da se sa bodom vrate iz Podunavaca. Zeleni se ne mogu prepoznati i dugo su bez pobede, bar su prekinuli niz od tri poraza mršavim remijem sa motivisanim Zlatiborcima. Posebno slabo igraju van Lagatora i u Pazarskoj banji imaće pored motivisanog rivala i naelektrisanu atmosferu.

Mladi radnik 1926 je spojio dva remija, poslednji u Vrelu i domaćina ostavio pri dnu, sa malo nade. Ni Požarevljani se nisu obezbedili i Omladinac je rival po meri za osvajanjem tri boda. Utakmica između Omladinca i Sloge protekla je burno, sa dosta startova i kartona. Domaćini su iznenađeni agresivnošću gostiju koji su igrali kao da im se radi biti ili ne biti. Smatraju da je pobeda čista kao suza i lakše dišu nakon četiri sušna kola.

Sloga u Požegi dočekuje Takovo, bez trenera Jovana Nikitovića, koji se u emotivnom obraćanju oprostio od kluba. U Zablaće je bilo burno, ušli su motivisano, ali je domaćin znao da nađe odgovor i upiše važnu pobedu. Takovo je ubedljivo dobilo fenjeraša iz Mihailovca i učvrstilo se u sredini tabele. Po učinku u nastavku su treći tim lige (14 bodova) i već se nalaze na razini bilansa iz prvog dela prvenstva.

Nedelja je rezervisana za duele u Čačku, Priboju i Mihailovcu.

Polet dočekuje Real i biće to okršaj dve ekipe iz gornjeg dela tabele, koje igraju agresivno i napadački, na gol više. Oba tima su u drugom delu osvojili indetičan broj bodova (13) i blagu prednost dajemo timu iz Ljubića, mada Real podjednako dobro igra na oba fronta. Polet je neočekivano u goleadi poklekao od probuđene Sloge 33 i potvdili konstataciju da kući dobijaju, a na strani gube. Gosti su bili u dobrom ritmu(tri pobede), da bi porazom i remijem zastali u sakupljanju bodova.

FAP je favorit u sudaru sa Vrelo Sportom i moraju do kraja zatvoriti sa pobedama i nadati se kiksu vodećih Čačana. Nadigrali su drugi put Borac 1926 i pokazali da se trenutno nalaze u najboljoj formi. Raspored im ide na ruku i nova tri boda protiv pomalo otpisanih Ubljana se podrazumevaju. Ekipa iz Vrela rasprodaje bodove i sa Požarevljanima su uknjižili drugi remi, nedovoljno da se pomere sa predposlednjeg mesta.

Derbi začelja odigraće se između OFK Mihailovca i Sloge 33. Do skora slika na tabeli je bila drugačija i Petrovčani su veći deo sezone proveli na začelju. Ovog proleća igraju kao preporođeni (14 bodova) i da su jesenas igrali približno tako, bili bi u znatno boljoj situaciji. Nova tri boda su u goleadi osvojili u odmeravanju snaga sa kvalitetnim rivalom iz Ljubića i odlazak u Mihailovac je prilika da se uključe u ravnopravnu borbu za spas, koji je do juče izgledao kao nemoguća misija. Mihailovčani su popili petardu u Milanovcu i polako se pakuju put zone.

Kolo se zatvara u utorak na Zlatiboru, gde gostuje Tutin. Zbog međunarodnog turnira mlađih selekcija na našoj planini, utakmica je pomerena dva dana kasnije. Zalatiborci su se na vreme trgli i iz tri kola doneli sedam bodova i sve su bliže ekipama iz sredine. Osvojili su veliki bod na Lagatoru i dočekuju Tutin, koji se grčeviti bori za opstanak. Nakon niza neuspeha donekle su se stabilizovali, remizirali sa Požarevljanima i dobili minimalcem Valjevce. Znaju odakle im preti najveća opsanost i moraju uštopovati strelca Jovanića.