XS
SM
MD
LG

Sa Mađarima za drugi krug

Toni Đerona - photo credits: EHF/Kolektiff

Muška seniorska reprezentacija Srbije nastavlja borbu za glavnu fazu Evropskog prvenstva utakmicom drugog kola grupe C, protiv selekcije Mađarske. 

Mađari su slavili u triler završnici protiv ekipe Crne Gore (26:24), dok je Srbija remizirala sa Islandom (27:27). Vremena da se ostane u prvoj utakmici nema, te je fokus već na narednog protivnika prisutan.

”Pre nego smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu, kako bismo odmah uradili adekvatnu analizu. Kratki video snimci koji pokazuju šta treba ispraviti su napravljeni i sada imamo sastanke sa igračimo pojedinačno kako bismo ih zajedno sagledali. Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo. Znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo se jedan bod što znači da je sve i dalje u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba se fokusirati na dobre stvari koje smo uradili”, prvi je utisak posle prospavane noći Antonija Đerone.

Sa Mađarskom Srbiju očekuju potpuno drugačija utakmica - i fizički i taktički.

”U prvoj utakmici igrali smo sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik - ima još krupnije! Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodatni neke od sitnica koje smo videli u utakmici protiv Crne Gore.”

Selektor Srbije, susret broj dva prvog takmičarskog dana grupe C, pratio je uživo uz svog saradnika Žikicu Milosavljevića.

Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je u nedelju, 14. januara, sa početkom u 20 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na kanalima Radio Televizije Srbije i TV Arena Sport.