XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Na Banovom brdu remi uz odličan fudbal

16.10.2021 Administrator

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Evropski derbi na Banovom brdu odigran je po prohladnom vremenu, na vlažnom i klizavom terenu. Kuriozitet koji treba napomenuti je da je poslednjih šest susreta ovih ekipa završeno nerešenim rezultatom.

 

Domaća ekipa otvara utakmicu ultra ofanzivno, a Savić u 6, 7. i 9. minutu ne koristi kolosalne šanse. Njegove šuteve sa 10-12 metara bravurozno brani raspoloženi Simić.

Kratka pauza, pa ponovo prilika za domaće koju ovog puta ne koristi Kajević u 24. minutu. Čolović je prošao po boku i lepo centrirao na peterac, lopta je nakon udarca glavom domaćeg špica završila kraj stative. 

Simić je u 38. minutu pokazao da je streptomicin za domaćeg igrača Savića, odbranivši mu i četvrti udarac iz blizine. Minut kasnije i Rakonjac je pokušao glavom sa 7 metara, ali Savić je nesavladiv i polako izrasta u junaka utakmice.

"Lale" u poslednjem minutu prvog poluvremena dolaze do vođstva posle ubitačne kontre Veljka Simića i asistencije ka strelcu gola Mrkaiću. Ponavlja se nepisano pravilo, da tim koji ne iskoristi prilike, biva kažnjen.

Čukarički ni u nastavku ne uspeva da probije bunker gostiju, koji se umešno brane i ne dozvoljavaju napadačima "brđana" da dođu do izražaja. Tek u 63. minutu stvaraju prvu priliku, Savić je centrirao, a Rakonjac sa 7-8 metara glavom loptu poslao pokraj stative.

Isti igrač samo dva minuta kasnije strahovito šutira sa 15 metara ponovo se istakao odbranom Simić, poslavši loptu u korner. Iz tog udarca iz ugla domaći su najzad izjednačili, a strelac je bio odbrambeni igrač Tošić, kad su već napadači domaćih nemoćni.

Vojvodina posle izjednačenja kreće malo otvorenije da igra i pokušava da težište igre prebaci na protivničku polovinu, a Busnić u 72. minutu sa samo 5 metara loptu šalje nebu pod oblake. Domaći nastavljaju sa neefikašnošću, Kajević u 73. i Rakonjac u 74. minutu ponovo ne uspevaju iz izglednih prilika da savladaju zaista odličnog Nikolu Savića na golu gostiju. 

Ni rezervista Endiaje nije bolje sreće, u 80. minutu je uputio zamalo neprecizan udarac glavom sa desetak metara. Napadači domaćih kao da su se utrkivali kako da proćerdaju izgledne šanse. Vreme je neumitno iscurilo, nije bilo promene rezultata do kraja susreta, tako da je ovo bio sedmi uzastopni remi današnjih rivala.

Sledećeg vikenda Čukarički je ponovo domaćin ovog puta Proleteru iz Novog Sada, dok "Lale" igraju kući sa kragujevačkim Radničkim.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 1:1 (0:1)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Stojanović Andrija. POM.SUDIJE: Radoičić Nenad i Krstić Ivan. STRELCI: Tošić 66.min (Čukarički), Mrkaić 45.min (Vojvodina). ŽUTI KARTON: Kovač (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Kovačević, Stevanović, Rakonjac, Kajević (Baić), Mijailović (Docić), Čolović (Endiaje), Savić (Lukić), Šapić, Kovač (Kembel).

VOJVODINA: N.Simić, Bjeković, Devetak, Stevanović, Čović, Topić, Kopitović (Jeličić), Busnić, V.Simić (Zukić), Mrkaić (Bastajić), Vukadinović (Novevski).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Čukarički Vojvodina
Nikola2410 i još 5 korisnika su tipovali utakmicu