XS
SM
MD
LG

Srbija srušila Francuze u Parizu!

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Muška kadetska reprezentacija Srbije na najbolji mogući način započela je 2024. godinu, izabranici selektora Trivkovića savladali su Francusku sa 30:29 (17:17).

Igrači 2006. i mlađi već sutra od 20 časova igraju drugu utakmicu sa renomiranim protivnikom i domaćinom ovog dvomeča, a ovog leta očekuje ih Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori, na koje su se direktno plasirali.

Trener srpske selekcije do 18 godina bio je vidno zadovoljan prikazanom igrom i trijumfom svog tima.

Pre svega moram da pohvalim domaćine za gotoprimstvo i naravno sjajnu organizaciju. Igrali smo protiv impresivno fizički i tehnički pripremljene ekipe i tok cele utakmice bio je neizvestan. Mi smo malo slabije otvorili meč, sa nekoliko promašenih zicera, ali smo brzo uhvatili ritam i na poluvremenu je rezultat bio 17:17. Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje, naročito u odbrani, a i golman Zekić je takođe bio na visini zadatka. Od 45. minuta smo u potpunosti držali utakmicu pod kontrolom i na kraju smo zasluženo slavili. Važna je bila i dobra rola Đorđa Draška, Ognjena Cenića i Andrije Stankova koji su bili odlični u oba pravca. Ipak, ovo je bila timska pobeda i svi momci dali su važan doprinos u pobedi naše reprezentacije”, rekao je gospodin Darko Trivković a potom najavio naredni meč.



Na sutrašnjoj utakmici želimo da rasporedimo minutažu i svim igračima pružimo podjednaku šansu. Naravno, želimo da ponovimo igru sa današnje utakmice i daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu!”