XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Rapsodija ljubičastih iza juga "Marakane"

21.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Pretendent na viši rang je dočekao iz juga "Marakane" davljenika iz Kraljeva, koji je pripretio na samom početku susreta. Žerađanin u 3. minutu lepo šutira iskosa sa oko 12 metara, uspešan je bio domaći golman. Grafičar dolazi u vođstvo iz prvog ozbiljnijeg napada, igrao se 9. minut. Kembel je uputio oštar centaršut na peterac, Stojić je bio brži od golmana i loptu poslao u gol. Samo 3 minuta kasnije na semaforu je već stajalo 2:0. Odada je prošao kroz poroznu odbranu Sloge i dodao do Kembela koji sa 20 metara pogađa ugao gola gostiju.

 

Sloga je na sredini terena dobro parirala Grafičaru, ali je zadnji red ispoljio dosta slabosti i omogućio domaćinu da do kraja poluvremena stvori još dve prilike. Raspoloženi Kembel je u 30. minutu prošao po krilu i uposlio Nikolu Stankovića koji šutira iz prve, nekoliko centimetara kraj stative. Potom se u 39. minutu Burmaz namestio na 18 metara, lopta je završila dvadesetak centimetara pored gola.

U drugom poluvremenu domaći kreću još žešće ka golu protivnika, a Stojić u 49. minutu pogađa u čelo Burmaza, njegova lopta završava u rukama rezervnog golmana Andrijanića. Stojić je u 56. minutu sve sam uradio, stigavši na 22 metra od gola prebacio loptu sa desne na levu nogu i poslao je u donji ugao gola Kraljevčana. 

Gosti pokušavaju da uzvrate u 64. minutu, Anđelković nakon centaršuta Gojkovića šutira sa 8 metara glavom, sjajnom intervencijom golman Stanković čuva svoj gol. A, onda za dva minuta potop Sloge. Stojić u 67. minutu postiže het-trik sjajno reagujući glavom na centaršut Todorovskog, a minut kasnije Burmazu nije bilo teško da postigne pogodak sa par metara na divno dodavanje Kembela.

Do kraja utakmice gosti pokušavaju da dođu do počasnog pogotka, a udarce Anđelkovića u 80. i Andrića u 85. minutu iz blizine, brani veoma dobri Stanković, koji je ipak kapitulirao u 88. minutu. Naime, Odada je hteo da vrati loptu do svog golmana, ali je predao u noge Anđelkovića, koji koristi taj poklon i najzad uspeva da postigne počasni gol za goste.

Ovom pobedom Grafičar je nastavio poteru za vodećim dvojcem, a u poslednjem jesenjem kolu narednog vikenda gostuje u Sremskoj Mitrovici, dok Sloga traži bodove spasa u Kraljevu protiv razgoropađenih "Traktorista" sa Novog Beograda.

GRAFIČAR - SLOGA 5:1 (2:0)

STADION: Rajko Mitić - jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Srećković Marko. POM.SUDIJE: Obradović Nikola i Mitić Miloš. STRELCI: Stojić 9, 56. i 67.min, Kembel 12.min i Burmaz 68.min (Grafičar), Anđelković 88.min (Sloga). ŽUTI KARTON: Čamagić (Sloga).

RFK GRAFIČAR: A.Stanković, Odada, Mikić (Gočobija), N.Stanković (Blagojević), Matić, Burmaz, Marjanović, Damjanac, Todorovski, Kembel (Gluščević), Stojić.
SLOGA: Tatić (Andrijanić), Kruševac, Todorić, Petković (Krasić), Čamagić (Andrić), Mihajlović, Gojković, Markiš, Anđelković, Vuković (Čolić), Žerađanin (Filipović).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar Sloga (K)
Međusobne utakmice
2020-2021
15.05
17:00
Sloga (K)
RFK Grafičar
1
3
21.11
13:00
RFK Grafičar
Sloga (K)
5
1

Uporedni rezultati

RFK Grafičar
 
Sloga (K)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
8 (5) Dati poeni 2 (1)
2 (1) Primljeni poeni 8 (3)
+6 (+4) gol razlika na utakmicama -6 (-2)
100% (100%) Uspešnost 0% (0%)