XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Nova pobeda PP 192 protiv vrlo dobre Sjenice - 3:2

05.11.2019 SokoSivi

Foto: prijepoljeinfo.rs

Prijepoljska publika je u nedelju (3.11) joÅ” jednom uživala u čarima futsala ā€“ brza igra, dueli, Å”anse, neizvesnost, nervoza i joÅ” jedna pobeda domaćih. Ovoga puta, i pored odsustva četvorice igrača, PP 192 je, u okviru 4. kola Regionalne futsal lige Zapad - grupa B, savladao SjenicuĀ ā€“ 3:2 (1:0) i tako zadržali drugo mesto na tabeli.

Gosti su se pokazali kao veoma fizički spremna ekipa, brza, sa velikim brojem protrčavanja i udarcima na gol kada god je za to bilo prilike. Držali su i viÅ”e loptu u svom posedu, ali su ā€žorlovi sa tromeđeā€œ bili bolji u onome Å”to se računa ā€“ u golovima.

Ā 

PP 192 je poveo u 5. minutu nakon jednog slobodnog udarca, kada je Cvijović kratko dodao do Dumića, a on sa polovine gostiju Å”alje jednu poluvisoku dijagonalu na desnu stranu Å”esterca Sjenice, prema Maračiću, koji se odlično snalazi hvata poluvolej i pogađa na prvu stativu ā€“ 1:0.

Iako je tempo igre bio visok, iako je stvoreno nekoliko Ŕansi, igralo se veoma tvrdo i rezultat se nije menjao do kraja poluvremena.

PP 192 je udvostručio vođstvo u 4. minutu nastavka pogotkom Cvijovića, na asistenciju Čovića. Gosti su pokuÅ”ali da iz auta sa svoje polovine prebace odbranu ā€žorlova sa tromeđeā€œ i Ljajiću omoguće ā€žizlazak na golmanaā€œ, ali je loptu grudima na sredini terena presekao Cvijović, istovremeno izbacivÅ”i ā€žsvogā€œ igrača, krenuo ka golu, sačekao da mu priđe drugi protivnički igrač, a onda odložio desno ka Čoviću i krenuo u prostor. Čović se stuÅ”tio po desnoj strani i kada je na Å”est metara izaÅ”ao pred golmana gostiju, levo je uposlio Cvijovića, koji ā€žslabijomā€œ, levom nogom iz prve plasira u raÅ”lje ā€“ 2:0. Sjeničaci su nastavili sa napadima, ali su igrači PP 192 dobro zatvarali igrače i prostor i izgledalo je da utakmicu uvode u mirnije vode. Tako bi možda bilo, da nije bilo Ilhana Bogućanina, koji u 31. minutu, iz slobodnog udarca sa 11 metara Å”alje projektil ka golu domaćih, pogađa desnu stativu golmana Minića, nakon koje lopta zatresa mrežu ā€“ 2:1.

Usledila je napeta zavrÅ”nica koja publici nije dala da ostane mirna. Bilo je tu, u žaru igre i malo grubljih faulova, ali se rezultat nije menjao sve do 38. minuta. Dumić je izveo aut sa desne strane u visini Å”esterca, odlično pronaÅ”ao Cvijovića na oko osam metara od gola gostiju, a Cvijović iskoristio prostor ispred sebe, odložio loptu na desnu nogu, a potom sa ivice Å”esterca malo iskosa sa desne strane Å”utirao snažno i precizno ā€“ lopta pogađa najpre prečku, a potom zavrÅ”ava u mreži Sjeničana ā€“ 3:1.

Ovim je utakmica praktično reÅ”ena iako su Sjeničaci do kraja igrali sa pet igrača u polju. Ipak domaćim igračima je na samom kraju pala koncentracija, pa je Ljajić pogotkom na drugoj stativi u zvuk sirene ublažio poraz svoje ekipe i postavio konačnih 3:2 za PP 192.

PP 192 je igrao u sledećem sastavu: Dragoljub Beko MinićĀ (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav CvijovićĀ (3), Igor Gile DumićĀ (11), Marko Maračić (33), Aldin ĐurđevićĀ (53), Stefan ČovićĀ (5), DuÅ”an Reković (18) i Nikola KijanovićĀ (4). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković.

Za Sjenicu su nastupili: Mirza Å abanovićĀ (1, g), AdisĀ NalovićĀ (9, k), Admir KabaÅ” (7), Ajlan HalilovićĀ (6), Eldin Halilović (2), Armin Fujuljanin (1), Vahid Jukić (11), Ilhan Bogućanin (4), Edin EtovićĀ (14), Lazar Radulović (12). Predstavnik ekipe: Dženan PraÅ”ović.

Utakmicu je dobro vodio dvojac Enes KasumovićĀ iz Sjenice i Goran PodraŔčić iz Požege. Delegat je bio Dejan Svičević iz Nove VaroÅ”i.

Kretanje rezultata:
1:0 ā€“ Marko Maračić (5ā€²)
2:0 ā€“ Miroslav Cvijović (24ā€²)
2:1 ā€“ Ilhan Bogućanin (31ā€²)
3:1 ā€“ Miroslav Cvijović (38ā€²)
3:2 ā€“ Eldin Ljajić (40ā€²)

PP 192 očekuje veoma težak raspored utakmica sa tri uzastopna gostovanja: Kosjerić, Zlatibor i Lučani, tako da će prijepoljska publika opet moći da uživa u dobrom futsalu tek 30.11. ili 1.12. protiv KMF Šljivići iz Ivanjice.

Futsal Futsal Regionalna Futsal liga Zapad - grupa B PP 192 Sjenica
Nema rezultata