XS
SM
MD
LG

Održana 17. sednica Izvršnog odbora FS Beograda

Juče je u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda održana 17. sednica Izvršnog odbora, na kojoj su donete sledeće odluke:
- Umesto člana Izvršnog odbora FS Beograda i delegata u Skupštini FSS za mandatni period 2022-2026 Nenada Stanojevića, imenovan je Aleksandar Sarić.
- Upražnjena mesta u Prvoj beogradskoj ligi grupa ˝B˝ za takmičarsku sezonu 2024/2025 nakon obavljenih javnih poziva popunjavaju fudbalski klubovi Omladinac iz Velikog polja, Pobednik - Piroman iz Piromana i Budućnost iz Zvečke.
- Upražnjena mesta u Prvoj beogradskoj ligi grupa ˝C˝ za takmičarsku sezonu 2024/2025 nakon obavljenih javnih poziva popunjavaju fudbalski klubovi Pudarci iz Pudaraca i Heroj Polet iz Jajinaca.
- Usvojene su odluke o Sistemu takmičenja na teritorij FS Beograda u takmičarskoj sezoni 2024/2025 i Načinu organizovanja takmičenja fudbalskih liga na teritoriji FSB u takmičarskoj sezoni 2025/2026.
- Usvojene su Propozicije za prvenstvo liga na teritoriji FS Beograda i Uputstva za baraž za takmičarsku sezonu 2024/2025, kao i Propozicije za prvenstvo liga mlađih kategorija na teritoriji FS Beograda za takmičarsku sezonu 2024/2025.
- Usvojeni su konačni sastavi Srpske lige Beograd, Zonske lige Beograd, Prve beogradske lige grupa ˝A˝, ˝B˝ i ˝C˝, sastavi liga mlađih kategorija , kao i kalendar i sastavi Međuopštinske lige grupa ˝A˝ , ˝B“ i ˝C˝ za takmičarsku sezonu 2024/2025.
- Usvojena je odluka o imenovanju komesara liga u nadležnosti FS Beograda za takmičarsku sezonu 2024/2025.
- Doneta je Odluka o načinu formiranja liste delegata FS Beograda na utakmicama Srpske lige, Zonske lige, Prve beogradske lige, Međuopštinskih liga, Opštinskih liga, Liga mlađih kategorija i futsala za takmičarsku sezonu 2024/2025, a zatim su usvojene liste sudija i delegata svih liga u nadležnosti FS Beograda za takmičarsku sezonu 2024/2025.
- Usvojena je Odluka o visini takse za klubove koji žele da promene već utvrđeni termin odigravanja prvenstvenih utakmica i određena je visina naknade članovima Komisije za stadione i igrališta FS Beograda u vezi pregleda terena.
- Donešena je Odluka o iznosima taksi i članarina utvrđenih propisima FS Srbije i FS Beograda za takmičarsku sezonu 2024/2025.
- Usvojen je predlog Komisije za omladinski fudbal FS Beograda o broju stranih igrača koji nastupaju u Omladinskim ligama FS Beograda.
- Usvojene su izmene i dopune Pravilnika o standardizaciji stadiona i igrališta FS Beograda kao i Uputstvo za rad redarske službe kluba na fudbalskim utakmicama koje se odigravaju u nadležnosti FS Beograda.
- U sutrašnjem vanrednom broju Službenog glasnika ˝Beogradski fudbal˝ biće objavljene Propozicije za sve seniorske lige i lige mlađih kategorija FS Beograda, kao i lista sudija i delegata, sastavi liga mlađih kategorija i sastavi liga i kalendar Međuopštinskih liga ˝A˝, ˝B˝ i ˝C˝.