XS
SM
MD
LG

Rastko Aničić prvak "peščane" Evrope!

Rastko Aničić - foto: RSS/beach.eurohandball.com

Proteklog vikenda u francuskom Lakanu završen je EHF finalni turnir klupskog prvenstva Evrope u rukometu na pesku. 

Takmičenje je okupilo po 14 ekipa iz prethodne sezone "Euro Beach Tour" u obe konkurencije. Reprezentativci Srbije, Nikola Perleta i Rastko Aničić pojačali su ekipe ”Sesveta” odnosno ”Ešpinjo Tajgersa”. Upravo sa portugalskom ekipom, Aničić je osvojio krov Evrope!

U finalu, ekipa Rastka Aničića slavila je protiv španskog ”Barbatea” rezultatom 2:0 (27:24; 22:21).

Osvajanje klupskog prvenstva Evrope je samo još jedan od uspeha reprezentativca Srbije, inače lidera beogradskog BHC ”Student” koji je pre tri sezone u dresu domaćeg "2002 Tuareg Alhesirasa" već osvojio treće mesto u ovom takmičenju.

"Do sada najvrednija medalja koju sam osvojio u karijeri. EBT Finals je zapravo Liga šampiona u rukometu na pesku, tako da sam prvak Evrope sa portugalskim Tigrovima. Ove godine smo igrali na Atlantiku, u francuskom Lakanou, u jako zahtevnim uslovima. Oblačno vreme uz dosta kiše, konstantan jak vetar i jako niske temperature čine ovu medalju još dražom", rekao je Aničić.

U prvi plan ističe zahvalnost za podršku najbližima i o planovima za budućnost kaže:

”Jako sam ponosan na ovaj uspeh i zahvalan kako ekipi, tako i svojoj porodici na neizmernoj podršci i veri u mene. Sledeće godine napadamo trofej sa našim BHC Student-om.”