XS
SM
MD
LG

Derbi na Vašarištu za lepotu fudbalske igre, Ravna Gora (ne)pobediti mora, mogu li "sokolovi" poleteti sa plenom, sa Kalemegdana

Kako ekipe koje igraju petkom gostuju u Srpskoj ligi, Beograd, odlučili smo da najavu pomerimo baš za taj dan. Rezime prethodnog kola je pobeda Obrenovčana u Železniku protiv Brodarca, time su se izdvojili na tabeli i stekli dva boda viška u odnosu na Uće, sa kojim će sutra odmeriti snage. Ušćani su sa bulkama odigrali bez golova, takođe još dva meča su završena nepopularnim rezultatom, u Dudovici (lokalni derbi sa Klubarom) i u Zemunelu. “Studenti” ređaju poraze i za sada u “indeksu” nemaju ni boda, isto se može reći za Radnički (N.Beograd), Brodaracu se ponavlja prošlosezonska jesen i jedan osvojen bod dovoljna je potvrda. U četvrtom kolu oboren je neslavan rekod po broju datih golova (devet) i ne pamtimo da su strelci tako bili neaktivni.

Sudar dva dojučerašnja prvoligaša dočekuju sa različitim ambicijama. Majstori su zaređali sa porazima, poslednji u Surčinu. Pokazuju izvesne tendencije ka opravku, stekli su pravo da registruju pojačanja i time će dobiti na kvalitetu. Kolubara je odigrala lokalni derbi u Dudovici bez golova. Krenuli su nešto kasnije, ali su sačinili respektabilan tim spreman da se vine visoko. Bliži su pobedi, mada nije isključeno da domaćin otkine prvi bod.

Prva Iskra je u Zemunelu nastupila oslabljebna bez Zečevića, Simčevića, Šarić se povredio na početku utakmice. I pored toga, bili su konkretniji od domaćina i bili bliži osvajanju tri boda. Ugostiće OFK Budućnost, jednu od fizički najspremnijih ekipa, koju odlikuje disciplina u igri. Očekuje se tvrda, taktički zahtevna utakmica dva izjednačena rivala, sa malo golova.

KFK Ravna Gora Barajevo je na Carevoj ćupriji odigrala nerešeno. Trener Stevanović kaže da su odigrali dobro 65 minuta, promašili 3-4 prilike i na kraju dali sami sebi gol. Ukoliko poprave realizaciju i uz podršku vatrenih navijača mogu se nadati pobedi nad Teleoptikom koji se provukao protiv “hemičara”. Ponovo imaju mlad tim predvođen iskusnim Stankovićem, ali su po kvalitetu limitirani.

Na Dorćolu igraju GSP Polet Dorćol i BASK. Domaćin je dobro startovao (pet bodova) i sigurno su dobili neprepoznatljive studente u Bežaniji. Ugostiće “sokolove” kojima na startu ne ide (bez pobede). Odigrali su nerešeno sa Ravnogorcima, tek su se razigrali u finišu meča (pogodili prečku i stativu) i kad se saberu utisci remi je najpravedniji. Imaju odrećenih problema sa kvalitetom bonusa i očekuju da uskoro zaigra Andrić.

Derbi kola igra se u Obrenovcu, gde gostuje drugoplasirano Ušće. Obrenovčani su otklonili uočene slabosti u defanzivi iz meča sa Jedinstvom i u Železniku odigrali koncentrisano, poveli na vreme i odigrali u dobrom ritmu protiv Brodarca. Ušće je sa bulkama odigralo bez golova, radi se o čvrstoj i kompaktnoj ekipi, sa ofanzivnim adutima Arsićem i Milosavljevim. Gostovanje na Vašarištu očekuju u dobrom raspoloženju I trener Marković kaže da su ovo najleše utakmice, kad se igraju bez pritiska I striktnih zaduženja.

U nedelju se igraju dva preostala meča, na Bulbudercu i u Surčinu.

Zvezdara je upisala drugi remi na Novom Beogradu (bez poraza) i ponovo imaju respektabilan, kompaktan, mlad i brz tim. Favoriti su protiv Studentskog grada, koji je i dalje bez osvojenog boda. Nikako ne mogu da nadoknade odlazak Pavlovića, Božovića i Mlađenovića.

Jedinstvo će u Surčinu dočekati blede Brodare, kojima se izgleda ponavlja jesen od pre godinu dana. Imaju mlad tim, sklon oscilacijama i sve nade polažu u napadački trio, Adamović, Zečević i Janković, od kojih očekuju da prorade. Surčinci su upisali prvu pobedu i sudeći po broju datih golova, rešili su problem neefikasnosti. Bliži su pobedi, za koju se moraju potruditi i nikako potceniti gosta sa Save.


Brodarac 5 : 1 Radnički (NB)
Ušće Novi Beograd 2 : 0 Jedinstvo
Studentski grad 2 : 3 Radnički (O)
BASK TEK 2 : 3 Zvezdara
Teleoptik 1 : 0 GSP Polet Dorćol
OFK Budućnost 0 : 0 KFK Ravna gora Barajevo
Kolubara 1 : 0 Prva iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezdara 5 3 2 0 11
2 Radnički (O) 5 3 2 0 11
3 Kolubara 5 3 2 0 11
4 Ušće Novi Beograd 5 2 3 0 9
5 Jedinstvo 5 2 2 1 8
6 Teleoptik 5 2 2 1 8
7 Prva iskra 5 2 2 1 8
8 KFK Ravna gora Barajevo 5 2 2 1 8
9 GSP Polet Dorćol 5 1 2 2 5
10 OFK Budućnost 5 1 2 2 5
11 BASK TEK 5 1 2 2 5
12 Brodarac 5 1 1 3 4
13 Studentski grad 5 0 0 5 0
14 Radnički (NB) 5 0 0 5 0