XS
SM
MD
LG

Vodeći Ušćani dočekuju nadahnute "optičare", večiti obrenovački derbi na Vašarištu, bledi Surčinci, bez Ćuluma, dočekuju ambiciozne Lazarevčane

Natupajuće 10. kolo u Srpskoj ligi, Beograd, obeležiće derbi na Novom Beogradu i večiti obrenovački derbi na Vašarištu. Pored Obrenovčana, vodeće Ušće je bez poraza (najviše pobeda) u proteklom delu prvenstva. Sigurno su dobili pored hipodroma “sokolove potkresanih krila, koji su u seriji poraza. Najuspešniji domaćin ugostiće mlade i preporođene “optičare”, koji su uz manje teškoće savladali Brodarac. Dosta su dobili dolaskom iskusnog Stankovića i nekoliko Partizanovih “beba”. Ušće je favorit i ne sme popustiti, jer su im Obrenovčani za petama.

Brodarac na Adi dočekuje OFK Budućnost u težnji da prekine negativni saldo. Disciplinovano igraju i treniraju primerno, ali se rezultatski ne ostvaruju. Kompletna defanzivna linija je najmlađa u ligi i bonusi sačinjavaju više od 80 odsto rostera. Odlikuje ih brzina, hitrina, ali kad treba materijalizovati igru nema realizacije. Vodili su u Zemunelu i za pet minuta primili dva gola. Dudovičani se nalaze u usponu forme (tri kola-sedam bodova) i sa trenerom Aškovićem su dobili više slobode u igri. Naročito su opasni u brzim tranzicijama preko leve strane i za sada imaju simetričan odnos rezultata.

Radnički sa Novog Beograda baš nema sreće, bar pored studenjaka i nekoliko rivala se provuklo sa minimalnim pobedama. Po ko zna koji put gube minimalnim rezultatom kao protiv “studenata”. Zaslužuju više i “saobraćajci” su poslednja slmka spasa ukoliko planiraju da opstanu. Gosti sa Dorćola imaju znatno iskusniju i uspešniju ekipu, ostali su neporaženi u Barajevu i zadržali visoke pozicije.

Večiti obrenovački derbi uvek se očekuje sa ogromnim interesovanjem sa obe strane Kolubare. Dok Radnički bije bitku za titulu, Baričani su serijom poraza potonuli i pet kola su bez osvojenog boda. Raba se nalazi u dobrom ritmu, možda ne oduševljavaju igrom, ali su rezultati primarni. Derbiji imaju tu notu da ne pobeđuje uvek bolji rival i teško je verovati da bledi “hemičari”, bez samopouzdanja mogu da pariraju svih 90 minuta. Obrenovčani su nadvisili Kolubaru i bar za trenutak se udaljili od upornih Lazarevčana i nastavljaju trku sa Ušćanima. Iskra je doživela novi debakl od “bulki” u Koloniji i kada prime gol gube i ono malo samopouzdanja.

Studentski grad će u Bežaniji dočekati ugroženi BASK. Domaćin je teškom mukom dobio mlade “majstore” i upisali treću pobedu (šest poraza). Ispoljavaju veliku energiju i želju da se nametnu i za njih nema predaje. “Sokolovi” se nalaze u ozbiljnim problemima, ostali su igrački tanki, bez materijala nemaju mogućnost da se ostvare. Vezali su pet poraza i odlazak trenera Radišića nije doneo boljitak, tako da se još jednom potvrdilo da treneri nisu čudotvorci.

U nedelju se igra na Bulbudercu i u Surčinu.

Zvezdari je posle tri neuspeha pobeda u Bariču dobro došla da se stbilizuju i zadže šesto mesto. Promenljivi su, još se traže i na njihovim utakmicama pada dosta golova. Ugostiće KFK Ravnu Goru Barajevo i nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Radi se o kompaktnom sastavu, koji malo daje i prima golova. Igraju iskusno i disciplinovano i najviše su pokazali od novajlija.

Jedinstvo je ponovo zapalo u krizu igre i rezultata i ostali su bez trenera Ćuluma. Iz poslednjih pet utakmica doneli su skromna tri boda i primili su najviše golova. Nemaju konstantnosti i ostaje da se vidi da li može novi trener da trgne ekipu i izvede je iz ćorsokaka. Ugostiće favorizovane Lazarevčane, bez velikih pretenzija da mogu iznenaditi. Kolubara je doživela fudbalski nokaut i prvi poraz od Radničkog i srušili dugu tradiciju uspešnosti.


Radnički (NB) : GSP Polet Dorćol
Zvezdara : KFK Ravna gora Barajevo
Radnički (O) : Prva iskra
Jedinstvo : Kolubara
Brodarac : OFK Budućnost
Ušće Novi Beograd : Teleoptik
Studentski grad : BASK TEK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ušće Novi Beograd 9 6 3 0 21
2 Radnički (O) 9 6 3 0 21
3 Kolubara 9 5 3 1 18
4 Teleoptik 9 5 2 2 17
5 KFK Ravna gora Barajevo 9 4 4 1 16
6 Zvezdara 9 4 2 3 14
7 GSP Polet Dorćol 9 3 3 3 12
8 OFK Budućnost 9 3 3 3 12
9 Jedinstvo 9 3 2 4 11
10 Studentski grad 9 3 0 6 9
11 Prva iskra 9 2 2 5 8
12 Brodarac 9 2 1 6 7
13 BASK TEK 9 1 2 6 5
14 Radnički (NB) 9 1 0 8 3