XS
SM
MD
LG

Održana sednica Izvršnog odbora FSB

Danas je u prostorijama FS Beograda održana sednica Izvršnog odbora koja se odnosila na redovne izveštaje za prošlu godinu i na planove za ovu godinu. Doneta je odluka o sazivanju Druge redovne sednice Skupštine FS Beograda koja je zakazana za 29. februar 2024. godine.

Usvojeni su izveštaji koji se odnose na prethodnu godinu: izveštaj o radu FS Beograda, izveštaj o radu Organizacije fudbalskih sudija, kao i izveštaj o radu Organizacije fudbalskih trenera, finansijski izveštaj, zaključak Komisije za finansijsko-materijalno poslovanje FS Beograda i izveštaj Nadzornog odbora FS Beograda.

Usvojen je plan i program rada sa kalendarom aktivnosti kao i finansijski plan FS Beograda za 2024. godinu. Jednoglasno je usvojen izveštaj o popisu osnovnih sredstava i sitnog inventara, izveštaj o popisu blagajne, obaveza i potraživanja FS Beograda. Instruktori FS Srbije za FS Beograd su podneli izveštaj o svom radu u 2023. godine i on je takođe usvojen.

Odlučeno je da se ovogodišnji ˝Trofej Beograda 2024˝ održi od 07. do 09. maja, a da se novi turnir u čast Ilije Petkovića - ˝Trofej Ilija Petković˝ održi od 01. do 03. oktobra 2024. godine. Izvršni odbor FS Beograda je podneo predlog Skupštini FS Beograda o izmenama i dopunama Statuta FS Beograda što će se razmatrati na predstojećoj sednici Skupštine FS Beograda zakazanoj za 29. februar.

Utvrđeno je da će Komisija za stadione i igrališta FS Beograda besplatno izvršiti prvi pregled terena, a za svaki naredni izlazak Komisije za stadione i igrališta neophodna je uplata u iznosu od 6.000 dinara. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i važi do kraja takmičarske sezone 2023/2024. Obzirom da je Zoran Milovanović novi komesar za disciplinu Prve beogradske lige, samim tim ne može da bude delegat na toj ligi, te je upisan na listu delegata Zonske lige ˝Beograd˝. Usvojena je i dopuna liste delegata Međuopštinske lige ˝Beograd˝ za takmičarsku sezonu 2023/2024. Doneta je odluka o formiranju privremene Komisije za usavršavanje i pripremu sportskih radnika FS Beograda u sastavu Zoran Đilas, Srđan Milosavljević i Ana Jović.

Izvor: FSB