XS
SM
MD
LG

In memoriam: Slobodan Boban Đerković

SLOBODAN BOBAN ĐERKOVIĆ - 18.01.1951. – 25. 08. 2022.

Slobodan Boban Đerković

Posle duže bolesti u Kraljevu je, u 71. godini preminuo Slobodan Boban Đerković, ugledni kraljevački privrednik i sportski radnik. Osnivač i vlasnik preduzeća AFIKS od 1992. godine na polju privrede je bio jedan od najboljih u ovom regionu. Uspešno poslovanje omogućilo je da značajna sredstva usmeri na razvoj sporta u gradu na Ibru. Bio je generalni sponzor Biciklističkog kluba Metalac, potom i Fudbalskog kluba Metalac koji je najbolje rezultate u svojoj bogatoj istoriji ostvario upravo u tom periodu.

Značajno je pomagao i Fudbalski klub Sloga u kome je bio i poslednjih par godina, uprkos značajno narušenom zdravlju. Kao iskusan sportski radnik, od imena i ugleda, nesebično je pomagao mnoge i trudio se da svima izađe u susret. Smrt ga je zadesila na mestu predsednika FSRO i potpredsednika FSRZS. Bio je član Skupštine FSS, a ne tako davno i član IO FSS. Svojim autoritetom i ugledom, uživao je veliko poštovanje svih Kraljevčana, ali ljudi iz sveta privrede i sporta širom Srbije. Iza sebe je ostavio suprugu, dve ćerke, unuka i unuku, kao i dvoje praunučadi.

Komemoracija povodom smrti Slobodana Đerkovića održaće se u ponedeljak 29. avgusta u 10:30 časova u sali 1 Skupštine grada. Sahrana istog dana u 13 časova na Starom gradskom groblju.