XS
SM
MD
LG

Teodora Ivanoviić na "stručno-košarkaškom" usavršavanju U SAD

Teodora Ivanović u "košarkaškoj bajci"

 

Da li bajke postoje? Ako bi to pitanje postavili Teodori Ivanović (16), iz Šimanovaca, koja trenutno na „školsko-košarkaškom usavršavanju“ u SAD, odgovor bi najverovatnije bio potvrdan! Afirmisala se kao košarkašica u pećinačkom Srem Basketu, kod „legendarenog“ Živka Misirače. Njen talenat je prepoznala i Crvena zvezda. Kao „đak generacije“ OŠ „Dušan Jerković Uča“, ambiciozna i prodorna, tražila je adekvatnu školu. Pored školskog usavršavanja, što joj je na prvom mestu, želela je i „košarkaško obrazovanje“. Idealno mesto je SAD! I, eto, Teodore, od prošle jeseni, na Floridi! Grad Kisime, u blizini Orlanda.

Teodora Ivanović, poslednje dane odmora, provodi u Šimanovcima. Naravno, bez košarke ne može.

- Prva godina prvedena na Floridi biola je veoma interesantna – kaže Teodorea – U školi, Central Pointe Christian Academy, odlično sam se snašla. Može se reći i u košarci. Moja škola igra turnire širom Amerike, tako da sam većobišla Vašington, Arizonu, Indijanu, Severni i Južnu Karolinu …Stičem, tako, predivna životna i košarkaška iskustva. Letnju ligu igram sa svojom ekipom, takođe, na nacionalnom nivou. Dobro se kotiramo. Čekaju me brojna putovanja. Slobodno vreme, najčešće, smo koristili za „jednodnevne avanture“: podmorski svet, aligator park, obilazak indijanskog dela starog Orlanda,, zabavni parkovi sa rolerkosterima…Po dolasku u Srbiju, tačnije u Šimanovce, prvih dana sam obilazila rodbinu, prijatelje.., Usledili su neizbežmi treninzi. Sa Živkom Misiračom trenirala sam individualno tri puta nedeljno. Tu je i rad u teretani, trčanje, rad kod kuće…

Pred Teodorom je nova školska godina.

- Sledi upoznavanje novih saigračica, trenera - nastavlja Teodora – Tu je i početak nove košarkaške sezone. Prva godina je iza mene. Shvatila sam kao stvari funkcionišu i mislim da će mi naredna godina biti daleko uzbudljivija.

Već je rečeno da saradnja Teodore Ivanović i Živka Misirače traje dugi niz godina.

- Teodiora je došla u Srem Basket kao mlađa pioinirka – ističe Misirača – U to vreme je bila jedina devojčica među dečacima i nisam verovao da će se izboriti za svoje mesto. Međutim, vrlo brzo sam video kod nje volju deteta i želju za treningom, za radom. Odlučio sam da se malo više angažujem i zajedno s prijateljima, prvo iz Košarkapškog saveza Srema, zatim i iz KS Vojvodine, omogučili smo joj da se takmiči u svom godištu, ali u selekciji dečaka. To je, ujedno, bila velika prekretnica. Devojčicama je dozvoljeno da se takmiče sa dečacima, ako klub nema žensku selekciju. U radu sa Teodorom pokušavamo da ispravimo neke nedostake: visoko težište u napadu, korekcija šuta… S druge strane, trudimo se da vrline još više istaknemo i unapredimo. Teodora se pravilno razvija, shodno svom uzrastu. Ona je izuzetno posvećena košarci i ne vidim razlog da ne uspe u ostvarenju svojih ciljeva. Tokom prošle sezone bili smo na vezi. Uvek je prihvatala savete i sve nedostatke smo uspeli da otklonimo.

Napredak kod Teodore, iz godine u godinu, je očigledan. Ako bude sreće, vidi sebe za koju godinu u WNBA

Teodora Ivanovići Živko Misirača