XS
SM
MD
LG

Srbija i Bosna i Hercegovina dodate na listu FIFA Global Series zemalja

Foto: EA Sport/FIFA

EA Sports je pred početak nove takmičarske sezone u okviru FIFA Global Series uvrstio Srbiju i Bosnu i Hercegovinu na listu Global Series zemalja koje imaju pravo takmičenja.

Lepa vest koja je obradovala sve ljubitelje ove fudbalske simulacije osvanula je juče na zvaničnom sajtu EA Sports. FIFA Ultimate Team igrači sa prostora Srbije i Bosne i Hercegovine od sada će moći da prijavljuju svoju državu kao mesto prebivališta, što će umnogome olakšati takmičarima sa prostora Balkana da učestvuju u Global Series kvalifikacionim turnirima. 

Od zemalja iz regiona jedino su Hrvatska i Bugarska bile deo svetskog takmičenja, a ono što je iznenađujuće je da Slovenija još uvek nije dobila svoje mesto.

Pored Bosne i Hercegovine i Srbije još 14 zemalja se našlo na novoj listi Global Series, među kojima su i Kipar, Dominikanska republika, El Salvador, Gruzija, Gana, Honduras, Kazahstan, Kenija, Letonija, Liban, Mongolija, Nigerija, Panama, kao i Trinidad i Tobago. Jedini igrač sa područja Balkana koji je ikada uspeo da se domogne LAN završnice nekog Global Series eventa je hrvatski Xbox takmičar Filip Babić ”FIFAFico”, kome je to pošlo za rukom pre dve godine u Bukureštu.

Zajednica FIFA igrača u regionu je jedna od najbrže rastućih. Pored regionalne Adria lige koja se uspešno održava već četvrtu sezonu za redom, Srbija ima i jednog od najuspešnijih Ultimate Team takmičara sa ovih prostora Miloša Majdevca, koji nastupa za Crvenu zvezdu eSports pod nadimkom ”brstimir”. Osim Brstimira među najboljima u regionu su i Esad Memić, igrač Osijeka i šampion pete sezone Adria lige, kao i Tarik Novo, dvostruki uzastopni šampion Balkana i takmičar organizacije Vision eSports.

Autor: Stevan Mačkić

Izvor: RUR