XS
SM
MD
LG

"Eko-dinar" za mlade sportiste Obrenovca

 "Eko dinar" Obrenovac - foto: obrenovac.rs

U Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac"potpisani su ugovori sa predstavnicima obrenovačkih sportskih klubova koji će u toku ove godine dobijati finansijska sredstva iz programa "Eko-dinar". Ove godine sredstva su opredeljena za 45 klubova, u kojima će deca starosti, od 10 do 18 godina, moći besplatno da treniraju željeni sport.

Gradska opština Obrenovac ovaj projekat realizuje osmu godinu za redom, a trenutno se zahvaljujući "Eko-dinaru" oko 2800 dece aktivno bavi sportom. Avansno će biti uplaćena sredstva svim klubovima kolektivnog tipa za troškove  suđenja kako bi mogla nesmetano da se odvijaju predviđena takmičenja. U narednom periodu biće organizovane iznenadne provere vezane za poštovanje pravila posvećenosti dece treninzima klubova koji su obuhvaćeni finansiranjem kroz "Eko-dinar".

- Ovo je jedinstven vid pomoći mladim sportistima u našoj zemlji, i ponosni smo što smo uspeli da odoloimo brojnim izazovima i ostanemo dosledni u sprovođenju programa. Ovaj program olakšava, kako funkcionisanje klubova, tako doprinosi rasterećenju kućnog budžeta roditelja mladih sportista. Zbog toga ćemo u narednom periodu nastaviti na pravilan način sprovodimo sve programske aktivnosti. U 2020. imamo jedan klub više nego prethodne i sredstva koja su predviđena za ovu namenu su znatno viša. To nam daje sigurnost i mogućnost da se klubovi fokusiraju na trenažni proces sa decom - istakao je Miloš Stanković, predsednik opštinske Komisije za sport.