XS
SM
MD
LG

Nova utakmica ili ABA ide u penziju

Košarkaški klub Crvena zvezda očekuje da Predsjedništvo ABA lige donese odluku o odigravanju nove utakmice sa ekipom Budućnosti iz Podgorice bez ikakve kazne, te upozorava da će sve ostalo označiti kraj regionalne lige.

Disciplinski sudija ABA lige kaznio je klub sa Malog Kalemegdana zbog neodigravanja utakmice protiv Budućnosti u Podgorici.

Prema toj odluci, utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti, a Zvezda je kažnjena oduzimanjem boda i novačno sa 20.000 evra.

"Crveno-bijeli" su saopštili da se odluka disciplinskog sudije bazira isključivo na zapisniku delegata sa utakmice koja nije odigrana i da je puna kontradiktornosti.

Iz Crvene zvezde ističu da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi da ova kazna "ne egzistira" u slučaju ukoliko Predsjedništvo ABA lige ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj.

- U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao mjerodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije koji se i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo - prestati da postoji - navode iz KK Crvena zvezda.

Iz beogradskog kluba podsjećaju da su imali svoje razloge da ne otputuju u Podgoricu, o čemu su sve što je prethodilo toj odluci jasno naveli na konferenciji za medije 30. decembra.

- Podsećamo da je u pitanju bila viša sila i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub - navode iz Zvezde i ističu da su događaji nakon toga samo su donijeli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu.

Klub sa Malog Kalemegdana očekuje da Predsjedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promijene odluku disciplinskog sudije i budu mudri i pragmatični u situaciji koja cijelu ABA ligu i sve klubove stavlja na veliki ispit i dovodi u pitanje njenu budućnost, i na prvom mjestu regularnost.

Košarakši Crvene zvezde"nisu otputovali na utakmicu sa ekipom Budućnosti, koja je trebalo da se igra 30. decembra u dvorani Morača u Podgorici, gdje traju protesti zbog donošenja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Izvor:Srna