XS
SM
MD
LG

Vitality podigao trofej cs_summita

Izvor: RUR Esports

Francuska ekipa je u prethodnih par dana prikazala sjanu igru, koja im je na kraju obezbedila trofej cs_summita 4, savladavši šampiona prethodne iteracije ovog takmičenja i drugu najbolju ekipu na svetu, Team Liquid.

Vitalty je bio ubedljivo najbolji tokom grupne faze takmičenja, a  tu igru su preneli i u plej-of. Kao što to onično bude u njihvovim mečevima, na leđima mladom Zywooa iznenadili su većinu, kada su savladali Team Liquid, rezultatom 2-0. Prvo se igrao Nuke, na kojem je francuska ekipa od starta prikazala bolju igru. Uzeli su prvo poluvreme rezultatom 12-3, što je ipak bio preveliki zalogaj za najbolju ekipu iz Severne Amerike.

Druga mapa na redu bio je Overpass, izbor Liquida. Očekivali smo da Vitality neće moći da ponovi igru sa prve mape, ali oni su nas vrlo brzo ubedili suprotno. Franuczi ponovo odlaze sa velikom prednošću na poluvreme, ovoga puta sa 11-4. Ovoga puta Liquid je spreman da odgovori. Uzimaju 7 od 8 rundi na startu drugog dela, što ih stavlja na samo jednu rundu manje od Vitality-a. Ipak, na samom kraju, sjajni potezi Zywooa, ponovo vraćaju Vitality u vodstvo, koji je na kraju slavio sa 16-13.

Nakon ovog turnira, Liquid će i dalje biti siguran na svojoj drugoj pozicijili, dok polako, ali sigurno gledamo napredak Vitality-a, koji je još uvek relativno mlada ekipa. Sada nam ostaje samo da vidimo da li će ovaj momentum preneti i na drugu, malo veće turnire.