XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Zlatna amfora čeka pobednika "Dunavskog kupa"

Biciklistički klub Elit iz Novog Sada predstavio je program ovogodišnjeg „Dunavskog kupa“, najvećeg takmičenja amatera, rekreativaca i mladih vozača u regionu, u kome su  prošle godine, na primer, učestvovala čak 192 vozača iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Kako je istakao direktor takmičenja Tibor Tarjan, ove godine pripremljen je poseban trofej pobedniku „Zlatna amfora“ koju zajednički daruju Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grnčarska radionica Miljana Stankovića iz Zrenjanina, a glavna nagrada je ram za trkački bicikl Trogon, dar generalnog sponzora Ciklo manije internešenel čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Sponzor takmičenja je u Vitalikum, a pomogli su i BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Grad Novi Sad i drugi gradovi domaćini jedne od 22 trke koliko ih ima ove godine.

Početak takmičenja je 27. februara ciklo kros trkom u Novom Sadu, druga trka je 20. marta takođe u Novom Sadu  a završetak ciklusa je finalnom trkom 5. oktobra takođe u Novom Sadu. Voziće se i u Horgošu, Bačkom Petrovcu, Apatinu, Erdeviku... U planinskom biciklizmu učesnici će se prvi put ogledati 31. jula, a karavan prvi put u istoriji „Dunavskog kupa“ vozi u Mađarskoj 20. avgusta u Vilanju. U instranstvu, voziće se još u Vinkovcima u Hrvatskoj  i Tuzli u BiH.  Dvodnevna trkaodržaće se 21. i 22. maja u Bačkom Petrovcu.
- Tradicionalno, prateća manifestacija biće Mali „Dunavski kup“ za dečake i devojčice do 12 godina, a ove sezone smo uveli i Dunavski parasajklin kup  u kome će učestvovati naši paraolimpijci i druga lica sa posebnim potrebama – naglasio je Tibor Tarjan. – Ukupni nagradni fond je oko 110.000 dinara, ali mislim da biciklisti ne dolaze na naše trke samo zbog nagrada, već pre svega zbog lepog druženja i dobre organizacije. Prošle godine pobedio je Aleksandar Mirković.