XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Mozzart Bet SLS: Crvena zvezda - Napredak 1:0

18.09.2022 mojacrvenazvezda.net

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Napredak rezultatom 1:0, u okviru 12. kola nacionalnog Å”ampionata. Pitanje pobednika, iako su izabranici MiloÅ”a Milojevića imali sijaset prilika, reÅ”io je Aleksandar PeÅ”ić pogotkom u 68. minutu i tako doneo važna tri boda pred reprezentativnu pauzu koja sledi.

Ā 

Utakmica je počela dosta mirno na obe strane, a izabranici MiloÅ”a Milojevića su koncentrisanom pas igrom kontrolisali deÅ”avanja na terenu. Igralo se pretežno na polovini gostiju, ali u prvih petnaest minuta nije viđena gotovo ni jedna ozbiljnija prilika. NaÅ”i prvotimci su prvi put zapretili u 24. minutu. Gobeljić je dobro proÅ”ao po desnom boku i centrirao u kazneni prostor, gde je skočio Katai, ali je glavom Å”utirao samo u ruke gostujućem čuvaru mreže. JoÅ” ozbiljnija Å”ansa viđena je četiri minuta kasnije. Rodić je iskoristio prostor na levoj strani i poslao loptu pred gol, a golman gostiju je u poslednjem trenutku reagovao i sprečio da ona zavrÅ”i u mreži.

JoÅ” jedna dobra situacija pred golom KruÅ”evljana viđena je u 31. minutu. Rodić je uÅ”ao sa levog boka u sredinu i iskosa gađao dalji ugao, a Petrić je samo odbio loptu do Gobeljića, koji je Å”utirao pored gola iz otvorene pozicije. Mogao je Katai da promeni rezultat u 37. minutu, nakon sjajne akcije. Nikolić je loptom u prostor uposlio Zvezdinu ā€ždesetkuā€œ, koja je primila loptu i ā€žispalilaā€œ projektil ka golu, ali je golman gostiju uspeo da interveniÅ”e i spreči da lopta zavrÅ”i u golu. Bili su naÅ”i fudbaleri blizu i u samom finiÅ”u prvog poluvremena, ali je PeÅ”ić nakon dobrog centarÅ”uta Rodića Å”utirao glavom pravo u gostujućeg čuvara mreže, te se na pauzu otiÅ”lo bez golova.

Držali su izabranici MiloÅ”a Milojevića inicijativu i od starta drugog dela utakmice, ali se rezultat nije menjao. Nizali su se napadi jedan za drugim, pretili su Katai i Ivanić u nekoliko situacija, ali bez realizacije. Ipak, trud crveno-belih se isplatio u 68. minutu. Katai je joÅ” jednom sjajno probio po levom boku i centrirao, a lopta je na putu do Aleksandra PeÅ”ića zakačila Jovanovića, ipak, naÅ” napadač je ostao fokusiran i rutinski, glavom matirao Petrića iz peterca. Mogao je i Dragović Å”est minuta kasnije da duplira prednost, kada je Kanga sjajno centrirao u kazneni prostor, gde je upravo Å”toper naÅ”eg tima bio najviÅ”i i dobro Å”utirao, ali je Petrić krajnjim naporima uspeo da interveniÅ”e i spreči novu promenu rezultata.

Crvena zvezda ā€“ Napredak 1:0 (0:0)

Stadion: ā€žRajko Mitićā€œ.Ā Gledalaca: 4.085.Ā Sudija: Nenad Minaković.Ā Strelac: PeÅ”ić u 68. minutu.Ā Å½uti kartoni: Gobeljić (Crvena zvezda), Kerkez (Napredak).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović (od 46. Ivanić), Nikolić (od 61. Kangva), Kanga, Bukari (od 61. Ben), Katai (od 82. Sanogo), PeÅ”ić (od 88. Mitrović). Rezerve: Popović, Pankov, Milunović, Sanogo, Stanković, Kangva, Ivanić, Ibrahim, Ben, Mitrović, Kulibali.

Napredak: Petrić, Kerkez, Vukajlović, Čečarić (od 58. Jovanović), Bastajić (od 75. Å arić), Mićin (od 69. Stevanović), Matić (od 75. Kočić), Bolha, Đeković, Krstić (od 58. Pantić), Putinčanin. Rezerve: Savić, Prijović, Pantić, Å arić, Kočić, Laban, Projić, Stevanović, RaÅ”ković, Jovanović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Crvena zvezda Napredak
Nema rezultata