XS
SM
MD
LG

PLS: Vrućine usporile igru, bez golova, "grafosi" nastavljaju seriju protiv novajlije, mogu li Vrščani zaustaviti zahuktale Šapčane?

Kolo iza nas u Prvoj ligi Srbije donelo je rezultate kako smo tipovali. Polovina mečeva protekla je u slabom izdanju, bez golova i sa praznim tribinama. Kako mnogi gledaoci pišu, “plače” lopta dok prate utakmice po paklenoj vrućini i usporene pokrete aktera na terenu. Zaključak nakon dva kola, liga je izgubila na kvalitetu i igrači nas nisu razuverili. Najviše je razočarao Trayal, GFK Dubočica, Smederevo 1924, više se očekivalo od Inđije, Javor Matisa i Radnika, kao i Voždovca. Najviše su pružili mladi “grafosi” i Mačva, od novajlija Borac 1926, Sloven i Zemun su i dalje enigma. Generalno deluje da ekipe koje nisu sklopile sastave na vreme, kaskaju i tek se pakuјu, uigravaju i pojačavaju. Mačva I RFK Grafičar su sačuvali gro ekipe i nisu menjali kao ostali po 15-20 igrača iz rostera, to odlično naplaćuju i skupljaju bodove.

Treće kolo se igra od subote do ponedeljka.

RFK Grafičar je do sada najviše pokazao sa maksimalnim učinkom od dve pobede. Zahvaljujući kreacijama najboljih pojedinaca Maksimovića, Mladenovića i Babakara savladali su očekivano blede Kruševljane. Dobra selekcija i novi crveno-beli talas, plus igrači sa strane, trener Neđić je lepo ukomponovao i dobio tehnički obdaren i brz proizvod. Sloven će prvenstveno defanzivnim opredeljenjem pokušati da sputa nadarenu mladost domaćina, jer u otvorenoj borbi nemaju šta da traže. Ekipa su u stvaranju i još nisu blizu željenog modela.

Voždovac je u Novom naselju bio bоlji od domaćina, uzeo je bod, ali je mogao sva tri. Prisutni su pratili jednu dosadnu utakmicu, tvrdu, bez sadržaja. “Zmajevi” još nisu dovoljno iskazali, jer u sastavu imaju igrače za veće domete. Užičani imaju isti sastav, još se traže i nisu na željenom nivou. Pokazalo se ispravnim da je dodatna selekcija neophodna, koju su ranije praktikovali sa uspehom stariji treneri. Voždovac je bliži drugoj pobedi, ali ere su tvrd i defanzivno čvrst sastav.

Po imenima derbi se igra u Ivanjici, gde dolazi neubedljiva Inđija. Od domaćina se mnogo više očekivalo od dva mršava remija protiv brojčano slabijih rivala. Mićić, Aksentijević, Zuvić, Milovanović su garancija da mogu više i bolje. Inđija ne može biti zadovoljna bodom iz dva kola, naročito je bolan (ne)zasluženo poraz na krovu. Dobri su u polju, fali završnica i neefikasnost postaje hronični problem. Više su u krizi rezultata nego igre i pitanje je trenutka kada će “prokinuti”.

Zemun će ugostiti Mladost GAT i nezahvalno je prognozirati rezultat. Zemun traži nivo forme iz finiša u Srpskoj ligi, igraju bez sadržaja, nisu postigli gol i moraju biti zadovoljni sa dva boda protiv pretendenata za naslov. Pokazali su da znaju da se odbrane i brojčano slabiji, ali navijači očekuju golove. Dolaze Gatovci, koji su malo pokazali u prethodnih 180 minuta, naročito pored Save u prvom kolu (igrač više) i prošle nedelje odigrali su bez ideje i sadržaja sa zmajevima” i mogu biti zadovoljni bodom.

Radnički je domaćin neprepoznatljivim Kruševljanima i prilika je da iskoriste krizu u protivničkim redovima i dođu do prve pobede. Čvrstom i pouzdanom igrom u Užicu došli su do drugog boda i nova ekipa, trener i kratak pripremni period traže više vremena. Izostaće povređeni Radojević, Dukić i oboleli Abraham. Trayal je promenio trenera (Dejan Branković) i ponovo je primio četiri gola. Bar je uspeo da povede i da prve golove, ali bez adekvatnih pojačanja nisu konkurentni.

Sudeći po dosadašnjim izdanjima Radnik je u Leskovcu bio bliži osvajanju tri boda od bledih Smederevaca. Surduličani su ispustili ceo plen protiv Leskovčana, gde su morali više i bolje. “Oklopnici” su daleko od nekadašnje forme i neubedljivim igama neće daleko dogurati i umesto borbe za vrh, sledi borba za opstanak. Jedan nov i heterogen sastav treba uigrati i pitanje je koliko se pogodilo sa pojačanjima.

U Šapcu i Užicu se igra u ponedeljak.

Mačva je dobila Smederevce na očajnom terenu i niko ne zna kako su dobili dozvolu za odigravanje utakmica. Dobili su dve ekipe koje su najmanje pokazale na startu i u odličnom raspoloženju očekuje dva teža rivala kod kuće (OFK Vršac i Radnik). Ukoliko nastave sa uspesima mogu da pričaju o visokim ambicijama, jer kako drugi izgledaju oni su trenutno ispered. Vrščani su od 37. minuta imali igrača manje (isključen Čejić), a na tribine je morao i trener Igor Savić. Odigrali su stabilno protv ambicioznih Ivanjičana i ima naznaka da je pred njima dobra sezona.

Čačani će u Užicu ugostiti Leskovčane i gledajući dosadašnji učinak imaju tim za ovaj rang. Nalaze se u naletu, igraju tvrdo, disciplinovano i pred ekipom sa juga je veliki izazov da zaustave negativan trend. Došli su srećno do boda tako da ima naznaka da će vremenom biti bolji.


Borac 1926 3 : 1 OFK Vršac
RFK Grafičar 1 : 0 Radnik
Radnički (SM) 0 : 1 Mačva
Voždovac 0 : 1 Smederevo 1924
Zemun 1 : 4 GFK Dubočica
Javor Matis 0 : 0 GFK Sloven
Inđija Toyo Tires 1 : 2 Trayal
Mladost GAT 1 : 0 GFK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 7 6 0 1 18
2 RFK Grafičar 7 6 0 1 18
3 Mladost GAT 7 4 3 0 15
4 Voždovac 7 4 1 2 13
5 Javor Matis 7 3 3 1 12
6 Smederevo 1924 7 3 1 3 10
7 Radnik 7 2 3 2 9
8 Borac 1926 6 2 2 2 8
9 Inđija Toyo Tires 7 2 1 4 7
10 Radnički (SM) 7 1 3 3 6
11 OFK Vršac 6 1 3 2 6
12 GFK Dubočica 7 1 3 3 6
13 GFK Sloven 7 1 3 3 6
14 Zemun 7 1 3 3 6
15 Trayal 7 2 0 5 6
16 GFK Sloboda 7 1 1 5 4