XS
SM
MD
LG

PLS: Sudeći po premijeri primetan je pad kvaliteta, "Grafosi", Šapčani i Vrščani najviše pokazali, razočarali Kruševljani, Leskovčani i Smederevci

Odigrane su utakmice prvog kola Mozzart Bet Prve lige i idonele su zanimljive i neočekivane rezultate. Domaćini su slavili na pet mečeva, čast gostiju spasli su Vrščani, dva duela su završena bez pobednika, postignuto je 19 golova. Navikli ste da imamo opširne i najave utakmica, ovog puta kazaćemo koju reč više u odjavi premijere. Prvi utisak je da je liga izgubil u kvalitetu prilično i ono što je vredelo otišlo je u Super ligu ili inostranstvo.

Krećemo od najmlađe ekipe u ligi RFK Grafičara, koji je lakše nego što se očekivalo dobio Užičane. “Ljubičasti” deluju mnogo bolje i zategnutije, znaju šta hoće i na startu su opravdavdali očekivanja. GFK Sloboda se predstavila u bledom izdanju. Odigrali su bez sadržaja, neubedljivo, naročito u prvom poluvremenu, kada su delovali raštimovano.

Radnički 1922 je iznenadio pristupom favorizovane Gatovce. Odigrali su egal utakmicu i sa igračem manje uspeli da osvoje bod. Novosađani se nisu sinhronizovali, malo su pokazali i pitanje je da li imaju bolji tim nego prethodne sezone.

Leskovčani su najviše razočarali i nisu odigrali na nivou drugog ranga. Podbacili su u Šapcu i matirani su četri puta za poluvreme. Domaćin je lakše nego što se očekivalo došao do ubedljive pobede bez vidljivog napora i otpora gostiju. Mačvin kvalitet i dometi biće vidljivi nakon 3-4 kola. Trebaće treneru Šašiću vremena da skocka raštimovan orkestar, moraju daleko više pružiti ako žele da ispune očekivanja.

Voždovac je promenio kompletan tim, u fazi su formiranja i srećno su stigli do minimalca pogotkom rezerviste Belića. Inđija je dominirala, vodila igru i bila bolja u polju u prvom poluvremenu. Vidi se da domaćin traži dobitnu kombinaciju, imaju dovoljno prostora za napredak i trebaće vremena da zaigraju na zadovoljavajući način.

Radnik je do 75. minuta bio bolji rival u odmeravanju snaga sa novajlijom iz Rume. U finišu dolazi do pada kada su lako mogli da prime gol. Vidi se da poseduju kvalitetan sastav, a da je gostima opstanak prevashodni cilj, po igri u većem delu meča su bili neubedljivi, spori i više defanzivno organizovani do zadnjih 15-ak minuta.

Zemun je 75 minuta imao igrača manje(prestrogo isključen Petrović u duelu sa dobro našpanovanim Ivanjičanima, ali su velikom borbenošću uspeli da odole i veći deo susreta bili ravnopravni. Javor Matis je pretio, stvorio više prilika(dva puta pogodili okvir gola), ali se vidi da nisu još uigrani i daleko su od željenog nioa igre.

Smederevo 1924 je neugodno iznenadilo i OFK Vršac zasluženo nosi bodove. Domaćin je slabiji nego prošle sezone i nisu pogodili sa pojačanjima. Bez pravog šuta na gol, koncepcijski su bili neubedljivi, delovali su zbunjeno i vidi se odsustvo povređenog Kostića, Balabanovića…

Trayal je prošloj sezoni na Istoku oborio sve moguće rekorde i očekivalo se da u višem rangu nastave u istom ritmu. Blago je rečeno da su razočarali i više su delovali kao zonska ekipa. Bez agresije, organizacije, spori, delovali su raštimovano, kao da su se prvi put okupili. Borac 1926 se predstavio kao borbeni i agresivan rival, disciplinovan u igri. Na ruku im je išlo rano isključenje golmana Kruševljana (20. minut).

Generalno gledano, prvih 90 minuta prvenstva nije imalo šta da se vidi. Ekipe se još uigravaju, koncepcijski su tanki i pitanje je mogu li u postojećim okolnostima sastaviti respektabilan tim, ili će potražiti pojačanja. Odliv kvalitetnih igrača je evidentan, to se bar na startu odrazilo na sadržajnost i dinamiku igre. Po viđeno za nijansu su slabiji Inđija, Radnički 1922, GFK Sloboda, Mladost GAT... Po rezultatima najviše su na startu pokazali RFK Grafičar, Radnik i Mačva, Voždovac i Inđija su tu negde, Leskovčani, Kruševljani I Smederevci su totalno podbacili.


Borac 1926 3 : 1 OFK Vršac
RFK Grafičar 1 : 0 Radnik
Radnički (SM) 0 : 1 Mačva
Voždovac 0 : 1 Smederevo 1924
Zemun 1 : 4 GFK Dubočica
Javor Matis 0 : 0 GFK Sloven
Inđija Toyo Tires 1 : 2 Trayal
Mladost GAT 1 : 0 GFK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 7 6 0 1 18
2 RFK Grafičar 7 6 0 1 18
3 Mladost GAT 7 4 3 0 15
4 Voždovac 7 4 1 2 13
5 Javor Matis 7 3 3 1 12
6 Borac 1926 7 3 2 2 11
7 Smederevo 1924 7 3 1 3 10
8 Radnik 7 2 3 2 9
9 Inđija Toyo Tires 7 2 1 4 7
10 Radnički (SM) 7 1 3 3 6
11 GFK Dubočica 7 1 3 3 6
12 OFK Vršac 7 1 3 3 6
13 GFK Sloven 7 1 3 3 6
14 Zemun 7 1 3 3 6
15 Trayal 7 2 0 5 6
16 GFK Sloboda 7 1 1 5 4