XS
SM
MD
LG

"Zmajevi" stižu na noge lideru, sremski derbi u Mitrovici, Radnik u svečarskoj atmosferi želi pobedu za gornji dom

Prvenstvo u Mozzart Bet Prvoj ligi približava se polovini jeseni i ništa još nije definisano kad je u pitanju vrh i dno tabele. Šapčani i mladi grafosi su za sada neprikosnoveni, na korak su Gatovci, iz prikrajka vrebaju “zmajevi”, Ivanjičani... Gužva je u sredini i u doljem delu tabele, tako da šest klubova ima isti broj bodova (šest). Prethodno kolo obeležio derbi u kome je slavio RFK Grafičar, Gatovci su ponovo pobedili, Smederevci iznenadili na krovu, Boracu se posrećilo Užice, Leskovčani su se ovajdili u Gornjoj varoši, Kruševljani su iskoristili kikseve Inđije za drugu pobedu.

U Mitrovici se igra sremski derbi između Slovena i Inđije. Rumljani su uz dozu sreće odneli bod zahvaljujući nesavladivom golmanu Dragićeviću, koji je činio čuda u svom šesnaestercu. Čeka ih rival po meri, koji je iz dva kiksa izgubio neočekivano od do tada poslednjeg Trayala. Očekuje se egal utakmica i rezultat može da ode na jednu ili drugu stranu.

Derbi kola igra se u Šapcu, između vodeće Mačve i Voždovca. Domaćin kući igra sigurno i zabeležio je četiri pobede i osokoljen novim trijumfom u komšiluku, sa velikim samopouzdanjem očekuje promenljive “zmajeve” koji čas oduševe, čas razočaraju. Ni njima nije jasno kako su prepustili bodove “oklonicima” na krovu. Prednost dajemo Šapčanima i očekujemo dosta golova, mada pored efikasnosti rivali se odlikuju čvrstinom u odbrani.

Leskovčani su najzad pobedili i bili ubedljivi u Gornjoj varoši. Doveli su u smiraj prelaznog roka četiri nova igrača koji su imali udela u prvoj pobedi. Povraili su samopouzdanje i biće konkurentni svakom. Javor Matis podiže nivo forme, sa manjim zastojima, neugodno su iznenađeni od Slovena zahvaljujući nesnalažljivosti napadača i bravurama golmana Dragićevića. Ako hoće da budu u vrhu moraju da pobeđuju kod kuće i na starani u kontinuitetu.

Čačani jednu dobiju, drugu izgube i tako igraju ciklično i mogu biti zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli. Dobili su sigurno blede Vrščane i očekuje ih u Užicu RFK Grafičar, gost koji je najviše pokazao u dosadašnjem toku prvenstva. Ako su kompletni niko ne može da im odoli i spremni su da izrešetaju mrežu svakog protivnika. U okršaju na neutralnom terenu, u otvorenoj igri, bliži su pobedi propraćenoj golovima u obe mreže.

U ponedeljak se igraju utakmice u Vršcu, Pančevu, Surdulici i Kruševcu.

Smederevo 1924 u Pančevu dočekuje indisponirani Zemun, koji je doživeo ubedljiv poraz od Kruševlljana. Na krovu su iznenadili favorizovane “zmajeve” golom Balabanovića. Sa dve pobede nalaze se na 50 odsto uspešnosti i u sredini tabele. Zemun igra anemično, nemaju igru i moraju izgubljene bodove pored Dunava nadoknaditi na strani. Biće lišen pomoći vernih “Turunum boysa” na naredne četiri utakmice zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

OFK Vršac se ne može prepoznati i na prethodnih pet utakmica “prihodovali” su tek dva boda. Ispod brega se još nisu radovali i dolazak poslednjih Užičana je prilika da nadoknade propušteno. GFK Sloboda je daleko od prolećnih izdanja iz prethodne sezone. Neke čudne sudijske odluke (protiv Voždovca) kumovale su nezavidnoj situaciji na tabeli. Stigla su u smiraj prelaznog roka neophodna pojačanja I napredak se video u Novom naselju. Blagu prednost dajemo Vrščanima, mada Užičani mogu da im pariraju i možda je remi najprihvatljiviji rezultat.

Trayal nije ni sanjao da može iznenaditi Inđiju na Feniks areni. Raspoloženi Ratković je otvorio i zatvorio utakmicu i znalački iskoristio greške uže odbrane “zeleno-belih”. Dočekaće Mladost GAT, jedinog neporaženog prvoligaša, koja zna da odigra na rezultat i jedan pogodak bio je dovoljan da savladaju uporne Užičane. Znaju da odigraju na rezultat i ako budu uspešni i na gostovanju ozbiljno će konkurisati za prva dva mesta na tabeli.

Radnik je po prikazanom zaslužio makar bod pored “Rajka Mitića” ali je kiks golmana odveo utakmicu na drugu stranu. Na otvaranju renoviranog stadiona pruža im se prilika da matiraju sve slabiji Radnički 1922 (četiri kola-jedan bod). Opterećeni nefudbalskim stvarima i nesnalažljivim operativcima za koje je Prva liga prevelik zalogaj, zato ne čudi da su već promenili tri trenera I ako ovako nastave suočiće se sa borbom za opstanak.


OFK Vršac : GFK Sloboda
Trayal : Mladost GAT
GFK Sloven : Inđija Toyo Tires
GFK Dubočica : Javor Matis
Smederevo 1924 : Zemun
Mačva : Voždovac
Radnik : Radnički (SM)
Borac 1926 : RFK Grafičar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 7 6 0 1 18
2 RFK Grafičar 7 6 0 1 18
3 Mladost GAT 7 4 3 0 15
4 Voždovac 7 4 1 2 13
5 Javor Matis 7 3 3 1 12
6 Borac 1926 7 3 2 2 11
7 Smederevo 1924 7 3 1 3 10
8 Radnik 7 2 3 2 9
9 Inđija Toyo Tires 7 2 1 4 7
10 Radnički (SM) 7 1 3 3 6
11 GFK Dubočica 7 1 3 3 6
12 OFK Vršac 7 1 3 3 6
13 GFK Sloven 7 1 3 3 6
14 Zemun 7 1 3 3 6
15 Trayal 7 2 0 5 6
16 GFK Sloboda 7 1 1 5 4