XS
SM
MD
LG

Partizanu prvi Super Kup Srbije

Ragbisti Partizana 1953 prvi put u svojoj istoriji osvojili su Super Kup Srbije u ragbiju 13. Na otvaranju nove klupske sezone u domaćem ragbiju 13, crno-beli su na stadionu SC Inge na Zvezdari savladali večitog rivala, Crvenu zvezdu, 38:18 (20:12).

Sudar trenutno dva najbolja tima u regionu doneo je ponovo neizvesnu borbu u kojoj je osvajač Balkan Super Lige bio bolji od prošlogodišnjeg osvajača Kupa i nacionalnog prvenstva. U poslednje tri godine dominantni crveno-beli, ponovo su dozvolili večitom rivalu da pokaže kako je razlika u međusobnim duelima sve manja i da će se voditi ljuta bitka za trofeje u novoj sezoni.

Od starta, crno-beli su krenuli odlučnije, pa su već posle pet minuta igre vodili sa 12:0, esejima Dragan Jankovića i Vladimira Milutinovića. Kontrolu nad utakmicom nakratko su izgubili nepotrebnim žutim kartonom Branka Čarapića u 10. minutu, što Zvezda koristi da smanji rezultat.

Strelac eseja bio je Marko Janković, da bi potom i Miloš Zogović poentirao za smanjenje rezultata 14:12, jer je prethodno Džavid Jašari postigao kaznu za crno-bele. Ipak, Partizan odlazi na odmor sa solidnom prednošću – 20:12, pošto je Milutinović ponovo poentirao.

U nastavku, Zvezda opet prva preti – svoj drugi esej postiže Marko Janković, tako da je prednost smanjena na 20:18. Međutim, usledio je neobjašnjiv pad u igri crveno-belih koji kao da su u tim trenucima stali.

Partizan to koristi i sa još tri eseja do kraja beleži ubedljivu pobedu. Tako su crno-beli stigli do prvog trijumfa u ukupno sedmom izdanju Super Kupa Srbije. Sa druge strane, Zvezda je ostala na četiri trofeja.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 18:38 (12:20)

Eseji za Crvenu zvezdu: Marko Janković 10’ i 48’, Miloš Zogović 28’.

Golovi: Miloš Zogović 3/3.

CRVENA ZVEZDA: Miloš Zogović, Vladimir Bosković, Denis Čengaj, Miodrag Tomić, Valentino Milovanović, Vladislav Dedić, Aleksandar Djordjević, Miloš Ćalić, Nikola Mladenović, Marko Janković, Balša Žarković, Nikola Djurić, Stefan Nedeljković. Rezerve: Nenad Žujić, Uroš Martinović, Marko Jevdjić, Marko Šatev.

Eseji za Partizan: Dragan Janković 2’, Vladimir Milutinović 5’, 35’ i 63’, Tomislav Stoiljković 53’, Stevan Stevanović 58’.

Golovi: Džavid Jašari 6/6. Kazne: Džavid Jašari 1/1.

PARTIZAN 1953: Dragan Janković, Pavle Vojinović, Tomislav Stoiljković, Aleksandar Pavlović, Nemanja Manojlović, Branko Čarapić, Stevan Stevanović, Đorđe Krnjeta, Džavid Jašari, Velibor Karanović, Denis Bibić, Enis Bibić, Vladimir Milutinović. Rezerve: Uroš Ilić, Vanja Nenadović, Strahinja Stoiljković, Jasmin Bibić.

Stadion: SC Inge. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Radosla Novaković. Pomoćnici: Đorđe Divić, Stefan Stamenić (svi Beograd).