XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Bečejci doživeli prvi poraz kraj Tise ove sezone

01.10.2022 V. Jankov

Pred golom Rumljana FOTO: V. Jankov

Nefudbalski uslovi za igru kraj Tise, jer se neposredno pre početka utakmice spustio pljusak koji je onemogućio praćenje utakmice, a kamoli igranje. Sigurno je to razlog što igrači nisu pružili svoj maksimum i što je presudio jedan jedni pravi udarac ka golu. Uputio ga je Marko Kojić u 57. minutu sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane i pogodio suprotan ugao nemoćnog Drinčića. Time su Bečejci doživeli prvi poraz na svom terenu ove sezone, a Rumljani nastavili da skupljaju bodove u okršajima sa momcima sa Tise. Jer, u poslednja tri okršaja ukjižili su sedam bodova, a Bečejci samo jedan i to minule jeseni u Rumi (0:0).

Prvo poluvreme je donelo nešto konkretniju igru domaćina. Nikola Tomić je u 34. minutu izveo „slobodnjak“ sa ivice kaznenog prostora i dobro šutirao u levi gornji ugao, ali je još bolje intervenisao golman Bojan Vukmirović i mreža je ostala netaknuta. Novinarska beležnica je upotrebljena i u 43. minutu, kada je Igor Kudrić dobro centrirao sa desne strane, a Tedić je uklizao kod druge stative i zakasnio da sprovede loptu u mrežu sa dva metra.

 

U nastavku prvi šut ka golu domaćina i lopta se u već opisanom 57. minutu našla iza leđa Drinčića. Desetak minuta kasnije Nenad Kudrić je glavom šutirao iz povoljne prilike, ali je lopta otišla kraj gola. Nastavili su domaći da napadaju, ali sve akcije su bile bez pravog šuta po vlažnom terenu, što je olakšalo posao odbrambenim igračima. U kontranapadu gostiju i kratkog dodavanja povratne lopte Zeljkovića golmanu Drinčiću, ukazala se prilika napadaču gostiju Šoškiću, ali je njegov šut odbranio Drinčić. Totalni pritisak Bečejaca u samom finišu i nadoknadi od pet minuta gosti su velikom borbenošću izdržali i zasluženo se vrati kući sa celim plenom.

OFK Bečej 1918 – Prvi maj 0:1 (0:0)

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 50.
Sudija: Aleksandar Bečanović (Sombor) 8. Strelac: Kojić u 57. minutu za Prvi maj. Žuti kartoni: Varga, Tatić, N. Kudrić, Drinčić, Tomić (OFK Bečej 1918), a Bobar, Vukmirović (Prvi maj).

OFK Bečej 1918: Drinčić 6, Varga 6, Zeljković 6,5, Tatić 6, Preradov 6 (pd 74. Derviši -), Tutnjević 6,5, Tomić 6,5, Živanović 5,5 (od 55. Tomčić 6), I. Kudrić 6, N. Kudrić 6, Tedić 5,5 (od 80. Popadić -).

Prvi maj: Vukmirović 6, Džibrić 6, Vučetić 6,5, Jaćimović 6,5, Mirčetić – (od 29. Vukanović 6), Grbović 6,5, Nikolić 6,5, Bobar 6,5, Kojić 7, Šoškić 6 (od 90. Sekulić -), Aleksić 6 (od 73. Cvetković -). Igrač utakmice: Marko Kojić (Prvi maj)

 

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Vojvodina Bečej 1918 1. Maj Ruma
Nema rezultata