XS
SM
MD
LG

Tadić predvodi Srbiju protiv Slovenaca?

Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović - foto: FSS.rs

Reprezentacija Srbije igra u četvrtak, 20. juna drugi meč grupne faze Prvenstva Evrope, protiv Slovenije u Minhenu (15,00), a pred brojnim novinarima u pres sali Alijanc Arene, bili su Aleksandar Mitrović i selektor Dragan Stojković.

-Biće promene u sastavu u odnosu na meč sa Engleskom, dve promene. Tadić? Ništa se specijalno nije desilo. Izvinio se i idemo dalje. Razmišljamo o meču sa Slovenijom i to je to. Da li možete da očekujete Tadića u timu? Možete. Slovenija? Znamo kako igraju, izuzetno organizovana ekipa, tvrda. Moramo da obratimo pažnju na neke stvari, imaćemo još večeras kratku video analizu i imaće sve potrebne informacije. Da li sam optimista? Jesam. Izlazimo na teren da pobedimo, verujemo u tim, naš fudbal, izlazimo na teren sa ciljem da pobedimo. Biće dobra utakmica, atmosfera takođe, prava fudbalska, mnogo Slovenaca i naših navijača, pa ko pobedi, ide se na pivo. Želimo pobedu. Igrači su uvek motivisani, osim kad igraju prijateljske utakmice, onda malo teže. Sve je uobičajeno, momci su svesni važnosti ovog turnira, mnogo je lepo biti ovde i treba šansa da se iskoristi. Motiva ima, momci su spremni da odgovore na izazov. Protiv Engleza smo ušli u meč sa mnogo respekta, kao da su došli sa druge planete, a videlis te da to nije baš tako. Moramo da igramo kao 70 minuta protiv Engleske. Znači nam podrška koju ćemo imati, hvala im na podršci u Gelzenkirhenu, sve je to motiv više, veća je i odgovornost za sve nas, osećamo je i dobro je da se reprezentacija voli i da se podržava. Želimo da budemo primer kako se bori za boje zemlje. I uveren sam da će atmosfera biti odlična. Da li očekujem goleadu? Samo je važno da se pobedi. Nismo favoriti, Slovenija ima osvojen bod, ko god misli da je Slovenija lak rival, taj se vara, odlična ekipa koja može svakom da napravi problem sa odličnim trenerom. A s druge strane ljudski je da želimo pobedu i sve ćemo učiniti da osvojimo tri boda. Svaka utakmica je teška, biće i ova, ali verujem u moje igrače i verujem da možemo da pobnedimo, a to nije potcenjivanje Slovenije, izuzetno ih poštujem – rekao je Dragan Stojković.

Aleksandar Mitrović ne krije da tajni nema pred ovaj važan meč…

-Neće biti iznenađenja ni sa naše ni sa njihove strane, poznajemo se iz Lige nacija, timska igra im je najveći kvalitet, imaju dobre pojedince, dobre napadače. U oba meča u Ligi nacija mislim da smo bili bolja ekipa, sada su drugačije okolnosti, i mi i oni ćemo ući drugačije u utakmicu a ja se nadam da ću nastaviti taj niz i postići gol, ako i ne postignem važno je da pobedimo. Ne bih da otkrivamo šta su slabe tačke Slovenije, sigurno da svaka ekipa ima svoje vrline i mane, možemo o tome posle utakmice. Sve se zna, ko igra, kako igra, sve znamo jedni o drugima, a pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Sećam se malo te utakmice iz 2000. godine, možda i mi, kao ta generacija, bude imala uticaja na neke buduće genertacije da zavole fudbal, kao ja tada. Utakmica je živa stvar, voleo bih da sutra napadnemo, stvaramo šanse, a da ja ne izlazim iz njihovog šesnaesterca. Ali ponovo kaže, fudbal je živa stvar, svi imamo neke želje. Tadić i ja imamo dobru komunikaciju, možemo da igramo zatvorenih očiju, kad je na terenu mnogo je lakše i meni i Vlahoviću i saigračima, ali tim je ispred svakog pojedinca, a odluka je samo na selektoru. Ko god da istrči na teren daće svoj maksimum, ovo su utakmice za koje se živi – jasan je Aleksandar Mitrović.


Danska 0 : 0 Srbija
Engleska 0 : 0 Slovenija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Engleska 3 1 2 0 5
2 Slovenija 3 0 3 0 3
3 Danska 3 0 3 0 3
4 Srbija 3 0 2 1 2