XS
SM
MD
LG

U Grabovcu je u toku Memorijalni turnir u malom fudbalu "Dačini drugari"

Grabovac Memorijalni turnir "Dačini drugari" - foto: D.Ivanović

U dvorištu područne osnovne škole "Miodrag Čajetinac Čajka" u prigradskom naselju Grabovac, u toku je treći po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Dačini drugari" u znak sećanja na dečaka Damjana Daču Pavlovića, koji je 2022. godine preminuo u borbi sa opakom bolešću.

Njegova porodica je uz pomoć i podršku opštine Trstenik, njenog Sportskog saveza i brojnih donatora i volontera organizovali su ovaj turnir, otvorio ga je u ime lokalne samouprave predsednik Sportskog saveza Opštine Trstenik Vladimir Savić i pozdravio prisutne i takmičarima poželeo uspeh na turniru. Majka pokojnog Dače, Ivana Pavlović zahvalila je svima koji su podržali i pomogli u organizaciji turnira, rekavši da se porodica trudi da kroz volju, vreme i ljubav Dača sa svima nama živi na ovaj način.

Posle svečanog otvaranje turnira usledio je kulturno umetnički program KUD "Prva petoletka" koga su posvetili nedavno preminulim članovima Darku Smiljkoviću i Stefanu Mariću. Na turniru se takmiče 30 ekipa u šest kategorija koje se bore za osvajanje prvog mesta, a za najbolje su organizatori pripremili nagrade i priznanja, koja će se dodeliti 2. juna kada se i završava ovaj Memorijalni turnir u Grabovcu.