XS
SM
MD
LG

Nove medalje za trsteničke karatiste na Evropskom Kupu Mađarskoj

Mladi trstenički karatisti na Evropskom karate KUP-u u Mađarskoj - foto: D.Ivanović

Ne prođe mnogo vremena a mladi trstenički karatisti ponovo svojim uspesima obraduju ljubitelje ove sportske veštine u trsteničkoj opštini i šire. Ovoga puta oni su učestvovali na najjačem Evropskom karate KUP-u u Mađarskoj "Hungary open". Blistali su i osvojili 5 zlatnih, 2 srebrne i jednu bronzanu medalju.

"Oduševljena sam i zadovoljna deca su bila raspoložena i željna afirmacije, pokazali su da će od njih biti i šampioni. Svaka čast ja im od srca čestitam, uspeli su i ostvarili izuzetne rezultate" - kaže Evropska šampionka, trener seniorske državne reprezentacije i mladih trsteničkih karatista "Prve petoletke" Nada Sarić.

Svoju dominaciju u kategoriji dečaka do 8 godina pokazao je Vidan Sarić Đurđević, okitio se sa dve zlatne medalje i tako popunio svoju riznicu osvojenih odličja. Mia Negovanović je odbranila prošlogodišnju titulu i po treći put osvojila zlatnu medalju. Blistao je i Nikola Alempijević u kategoriji dečaka od 9 godina u borbama i osvojio zlatnu medalju. U konkurenciji juniorki dominirala je Sofija Stojić i osvojila zlatnu medalju. U kategoriji seniorki Ivana Nedeljković je u super KUP-u osvojila dve srebrne medalje. Dobro se borio i Vuk Medar on je osvojio bronzanu medalju što je isto tako uspeh, kaže Nada Sarić i dodaje na kraju da će tokom juna meseca biti polaganje za učenička zvanja, a zatim će uslediti aktivno leto ispunjeno treninzima, pripremama i kampovima.