XS
SM
MD
LG

PP 192 slavio protiv Zlatibora na startu sezone - 8:7

Foto: facebook.com/kmfpp192

U petak veče futsaleri PP 192 i Zlatibora su "otvorili" novu sezonu Regionalne futsal lige Zapad (grupa A). Susret je nosio izvesnu simboliku, jer je liga "nastavljena" tamo gde je zbog pandemije COVID-19 prekinuta pre šest i po meseci, kada je, upravo u Prijepolju, trebao biti odigran meč između ova dva rivala. Nažalost, ovom odličnom i izuzetno efikasnom meču nije mogla prisustvovati publika.

Uzbuđenja su krenula od samog starta kada je Marko Maračić prošao po desnoj strani i iskosa sa desne strane silovitim i preciznim šutem pokraj suprotne stative već u 1. minutu doneo radost "orlovima sa tromeđe" – 1:0.

No bilo je očigledno da su Čajetinci u Prijepolje došli po tri boda i da ih rano vođstvo domaćih neće pokolebati. Stvorili su nekoliko prilika, uputili nekoliko udaraca ka debitantu na golu PP 192 - Jovanu Rvoviću, od kojih je onaj Nemanje Stojanovića u 6. minutu završio u mreži – 1:1. Četiri minuta kasnije na "otpadak" u šestercu domaćih natrčava kapiten Zlatibora Željko Kostadinović i zakucava loptu u gol donevši potpuni rezultatski preokret – 1:2.

Međutim, ubrzo potom, nakon oštro izvedenog kornera Maračića, srčani Stefan Čović se ubacuje "na prvu stativu" i svojim prvim pogotkom nagoveštava da će ovo biti njegovo veče - 2:2. Na krilima ovog pogotka "orlovi sa tromeđe" su odlučnije krenuli ka golu gostiju, što se odmah isplatilo, pa smo videli novi preokret. Igor Pajević se driblingom po desnoj strani vešto oslobodio svog pratioca uputio oštar centaršut ka Miroslavu Cvijoviću, Stojanović je pokušao da spreči taj pas, međutim loptu je samo sproveo u mrežu, ovoga puta u mrežu sopstvene ekipe - 3:2. Igrao se 12. minut. Iako do kraja poluvremena tempo igre nije padao, mreže su mirovale.

Uzbuđenja su nastavljena u drugom poluvremenu. Najpre je Željko Kostadinović u 23. minutu uspeo da reskim udarcem iskosa sa leve strane provuče loptu pored svog čuvara i pogodi "malu mrežu" golmana Rvovića - 3:3. Seriju lepih pogodaka nastavio je minut kasnije Stefan Čović kada je, nakon dodavanja iz kornera Demira Hanića, sa 15 metara poslao loptu pod prečku iznenađenog Kutlešića, a na oduševljenje igrača i stručnog štaba PP 192 – 4:3 (24'). Vođstvo domaćih je u sledećem minutu uvećao Igor Pajević kada je, nakon pasa Čovića, iskosa sa leve strane „špicom“ po zemlji pogodio suprotnu stranu gola Čajetinaca – 5:3. U 31. minutu, nakon veoma lepe akcije, Pajević i Čović su zamenili uloge, sada je Pajević uposlio Čovića koji je izašao „oči u oči“ sa Kutlešićem i iz tog duela izašao kao pobednik, za velikih 6:3!

Izgledalo je da je utakmica "prelomljena", ali upornost i spretnost igrača Zlatibora i dekoncentracija igrača PP 192, je rezultirala sa uraganskih minut i 10 sekundi gostiju koji pogocima Žarka Ljubojevića (32'), Marka Kostadinovića (33') i Nemanje Stojanovića (33') poravnavaju rezultat i sve vraćaju na početak - 6:6.

Svašta se tada motalo po glavama prisutnih, ali ne i glavama Maračića i Pajevića koji su brzo i spretno izveli korner u sledećem napadu. Maračić pronalazi Pajevića u "šestercu", kojeg u nameri da spreči šut ka golu, obara jedan igrač gostiju i dileme nije bilo - sudije su pokazale na "šest metara". Odgovornost je preuzeo okuraženi Čović koji je sigurno izveo najstrožu kaznu i svojim četvrtim pogotkom vratio prednost na stranu PP 192 – 7:6 (33').

I ranije tokom drugog poluvremena, dok su bili u zaostatku, futsaleri Zlatibora igrali su sa golmanom u polju i bili opasni po gol domaćina, ali im se sada taj rizik nije isplatio, pa je u 36. minutu, nakon nerealizovanog napada gostiju lopta stigla do protekle dve sezone najboljeg strelca PP 192 – Miroslava Cvijovića koji "iz prve" preko celog terena šalje precizan lob udarac za novo opipljivo vođstvo "orlova sa tromeđe" – 8:6.

Nastavili su Zlatiborci sa napadima i uspeli da preko braće Kostadinovića opet priđu na gol zaostatka. Željko je poslao oštru dijagonalu ka "drugoj' stativi Rvovića, koju je vešto u mrežu sproveo Marko - 8:7. Probali su gosti da učine i više, ali su domaći sada bili prisebniji i do kraja sačuvali prednost za važnu pobedu i tri boda na startu prvenstva.

Za PP 192 je debitovao Demir Hanić koji je odradio veliki posao kako u odbrani, tako i u prenosu i u zadržavnju lopte i, iako se nije upisao u strelce, pokazao "suvi" kvalitet na kojem će se zasigurno ubuduće graditi igra "orlova sa tromeđe".

PP 192 je igrao u sledećem sastavu: Jovan Rvović (1, g), Miroslav Cvijović (3), Demir Hanić (9), Marko Maračić (33), Igor Pajević (21), Stefan Čović (8), Nikola Kijanović (4), Igor Dumić (93), Vladeta Novković (10, k) i Viktor Ratković (5). Trener: Miroslav Joksimović. Predstavnik kluba: Ivan Jasika.

Zlatibor je igrao u sledećem sastavu: Nemanja Kutlešić (17, g), Željko Kostadinović (3, k), Marko Kostadinović (6), Nemanja Stojanović (4), Aleksandar Petrović (9), Aleksandar Dragović (10), Radiša Janković (2), Žarko Ljubojević (7) i Vladan Škodrić (8). Trener: Ratko Nestorović. Predstavnik kluba: Dragan Spasenić.

Utakmicu je dobro vodio dvojac Enes Kasumović iz Sjenice i Filip Grujičić iz Prijepolja. Delegat je bio Dejan Svičević iz Nove Varoši.

Kretanje rezultata:

1:0 – Marko Maračić (1')
1:1 – Žarko Stojanović (6')
1:2 – Željko Kostadinović (10')
2:2 – Stefan Čović (11')
3:2 – Žarko Stojanović (AG,12')
3:3 – Željko Kostadinović (23')
4:3 – Stefan Čović (24')
5:3 – Igor Pajević (25')
6:3 – Stefan Čović (31')
6:4 – Žarko Ljubojević (32')
6:5 – Marko Kostadinović (33')
6:6 – Žarko Stojanović (33')
7:6 – Stefan Čović (KU, 33')
8:6 – Miroslav Cvijović (36')
8:7 – Marko Kostadinović (37')

U sledećem kolu PP 192 će gostovati u Osečini debitantu "Braća Nedić", dok će Zlatibor ugostiti povratnika u ligu, ekipu Bajine Bašte.


Flash 4 : 6 Bezbednost 192
Kareli 3 : 5 Braća Nedić
PP 192 8 : 7 Zlatibor
Bajina Bašta 11 : 1 Zenon
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bajina Bašta 1 1 0 0 3
2 Bezbednost 192 1 1 0 0 3
3 Braća Nedić 1 1 0 0 3
4 PP 192 1 1 0 0 3
5 Zlatibor 1 0 0 1 0
6 Flash 1 0 0 1 0
7 Kareli 1 0 0 1 0
8 Zenon 1 0 0 1 0