XS
SM
MD
LG

Jadran hoće u viši rang

U svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca okupili su se igrači, članovi uprave i prijatelji Jadrana, čiji je domaćin bio Milan Urošević, član Upravnog odbora kluba i novoizabrani zamenik predsednika Skupštine grada, koji je na skromnoj svečanosti pozdravio prisustne, među kojima je bio i Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

- Drago mi je što sam deo uprave ovog sportskog kolektiva, koji ima najmlađu ekipu u kojoj se takmiči. Imamo perspektivni tim na drugom mestu sa najboljom gol razlikom . Raduju me uspesi Jadrana i očekujem kada se naredne godine okupimo da budemo u višem rangu – rekao je Urošević.

Predsednik Nebojša Krstić u ime kluba pozdravio je igrače, članove uprave i stručnog štaba i sve koji su doprineli da se Jadran u ovoj sezoni uključi u borbu za vrh tabele.

- Prilika je da kažem da je opredeljenje Uprave kluba da se u prolećnom delu nađemo i na prvom mestu i uđempo u viši rang u kojem očekujemo i proslavu jubileja 90 godina postojanja i rada Jadrana, koji nam dolazi u 2015. godini – najavio je predsednik Krstić.

Učesnici proslave Jadrana (Foto: M.Jovičić)

 

Tradicionalnim druženjem i uručenjem priznanja najzaslužnijima za ostvarene rezultate, gradski prvoligaš Jadran, iz Vašarišta obeležio uspešnu sezonu.

Potom je Dragoslav Milošević, potpredsednik kluba uručio zahvalnice najaktivnijim članovima uprave, stručnog štaba i igračima za ostvarene rezultate u jesenjoj sezoni. Priznanja su dobili Miodrag Nikolić, Dragan Stevović, Milosav Milojević, Miloš Gazibara, Miladin Stevović, trener Dejan Milošević i fudbaleri Dragan Aleksić i kapiten Uroš Tomašević.

Jadran je jesenju sezonu završio na drugom mestu sa tri boda manje od vodećeg Partizana iz Cerovca, ali ima jednu neregistrovanu utakmicu manje. Nime, susret 13. kola u Desimirovcu između Sloge i Jadrana prekinut je kod rezultata 2:1 za domaćina, krivicom gostiju. Međutim, domaćin je igrao pod suspenzijom, pa se traži rešenje kako da se registruje ova utakmica.

- Ovo je tradicionalno okupljanje na kraju svake godine i prava prilika da se sumiraju rezultati, iako će o tome biti reči i na redovnoj godišnjoj supštini u januaru. Ujedno nagrađujemo najaktivnije članove uprave i one koji su doprineli uspehu kluba. To je i prilika da se podsetimo na naš cilj, a to je plasman u viši rang. Želja nam je da veiki jubilej 90 godina od osnivanja Jadrana i 50 godina aktivnog rada u klubu sekretara Dobrosava Glišića proslavimo u višem rangu Zoni “Morava”. Osvojili smo drugo mesto, a zaostajemo samo tri boda od Partizana iz Cerovca, koji je jesenji prvak. U prolećnom delu imamo povoljniji raspored, ali pored našeg kluba i Partizana, najveći konkurent za prvi mesto biće i Sušica. Mi očekujemo da možemo i do prvog mesta. Imamo spornu i neregistrovanu utakmicu sa Slogom u Desimirovcu, ali na te bodove ne računamo. Naša mlada ekipa ima snage da nadoknadi zaostatak i ostvari cilj uprave u narednoj godini – rekao je za “Šumadijapress” predsednik Jadrana Nebojša Krstić.

U uspeh svoje ekipe veruje i kapiten Uroš Tomašević, jedan od najboljih igrača i prvi strelac u ovoj sezoni sa 10 pogodaka.

- Dobro smo raili u ovoj sezoni i to smo potvrdili na terenu. Podmladili smo ekipu i to je dalo rezultate. Na treningu imamo uvek po dvadesetak igrača. U ekipi smo storili veliko drugarstvo i hemiju i nadamo se da ćemo uspeti da se plasiramo u viši rang. “Omanuli” smo u Desimirovcu zbog lošeg suđenja i nerešeno kod nas sa Ćavom i Sušicom. Sa dva-tri pojačanja, mislim da možemo da se izborimo sa konkurentima i ostvarimo postavljeni cilj za ovu sezonu. Igrao sam i u Slaviji, ali za ovaj klub me veže drugarstvo,dobra organizacija, vredna uprava i sve nas to obavezuje da ostvarimo još bolje rezultate u nastavku prvenstva – smatra kapiten Tomašević.

Jadran je završio jesenju sezonu na drugom mestu sa 33 boda, tri manje od Partizana iz Cerovca, na prvom mestu. Treće mesto je osvojila Sušica sa 31 bodom. Interesantno je da je i Sušica kao i Jadran zabeležila 10 pobeda, ali i četiri remija, ali su joj oduzeta tri boda zbog neizmirenih dugovanja prema Fudbalskom savezu grada. Međutim, Jadran je pokazao da ima najefikasnije strelce, a godbrana je primila najmanje golova od sva tri kandidata za prvo mesto u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, što može da bude i odlučujuće na kraju prvenstva.


Šumadinac 3 : 2 Maršić
Korićani 0 : 2 Srbija
Kolonija 1 : 2 Vinogradi DB
Jedinstvo 2 : 6 Sloga D
Sušica 4 : 3 Ćava
Jadran 5 : 1 OFK Bagremar
Budućnost 2 : 1 Seljak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 28 20 4 4 64
2 Jadran 28 18 6 4 60
3 Kolonija 28 14 6 8 48
4 Sušica (-3) 28 15 5 8 47
5 Ćava 28 13 7 8 46
6 Maršić 28 12 3 13 39
7 Sloga D 28 12 0 16 36
8 Jedinstvo 28 8 10 10 34
9 Budućnost 28 9 5 14 32
10 Korićani 28 10 2 16 32
11 Šumadinac 28 9 5 14 32
12 Vinogradi DB (-1) 28 11 0 17 32
13 Seljak 28 9 4 15 31
14 Srbija 28 8 7 13 31
15 OFK Bagremar 28 8 4 16 28