XS
SM
MD
LG

Strelci zatajili, Hajduk - Jadran 0:0

U prijateljskom susretu dve ekipe, koje konkurišu za viši rang, na neugodnom terenu u Jovanovcu, nije bilo golova. Utakmica je počela kasnije (16,00) zbog radnih obaveza nekih igrača domaćina, pa je i trajala desetak minuta kraće.

Hajduk je lider na tabeli Druge gradske lige Kragujevca sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Pajazitova, a Jadran “juri” prvo mesto, koje drži Partizan iz Cerovca u Prvoj gradskoj ligi. Čvrsta odbrana domaćina nije dozvolila strelcima gostiju da se razmahnu i postignu gol, iako je bilo pokušaja.

Fudbaleri Hajduka (u crvenim dresovima) i Jadrana pred jučerašnji susret u Jovanovcu (Foto: M. Jovičić)

U prvom poluvremenu fudbaleri Hajduka, kojima je više odgovarao tvrd i neravan teren, bili su aktivniji i propustili su dve prilike da ozbiljnije ugroze gol Jadrana. U petom minutu, Miloš Marković je sa svega nekoliko metara loptu poslao pored gola, a u finišu prvog dela utakmice dobar udarac Maksimovića sa sedam-osam metara golman gostiju Miković uspeo je da izbaci u korner.

Fudbaleri Jadrana, u nastavku utakmice, bolje su se kretali i stvorili više šansi za gol, ali su strelci zatajili. Udarce Aleksića i Obradovića iz slobodnog udarca odbrannio je golman Marašević. Dva ozbiljna udarca uputio je i Tomaćević. Prvi je izblokiran i završio u korneru, a drugi je jedan domaći igrač skoro sa gol linije izbacio pored gola. Pokušao i Aleksić da donese prednost gostima iz Vašarišta, ali bezuspešno, pa je susret završen miroljubivo i bez golova.

U ekipi Jadrana nije se pojavio jedan od najboljih igrača Grba zbog sprečenosti radnim obavezama, ali je i Hajduk nije igrao u kompletnom sastavu.

- Negujemo ofanzivnu igru, ali smo protiv Jadrana odigrali bez petorice-šestorice prvotimaca, pa smo šansu dali i nekim mlađim igračima. Imamo i dobru odbranu, koja je u jesenjoj sezoni primila najmanje golova. Osvojili smo prvo mesto u jesenjoj sezoni i naše su ambicije da se plasiramo u Prvu gradsku ligu. U ovom prelaznom roku pojačani smo četvoricom igrača, od kojih su samo dvojica nastupili protiv Jadrana. To su Alempijević nekadašnji igrač Jadrana i Zastave, povratnik u naš klub, i mladi Lukić, koji je prvi put registrovan. Dogovorili smo još četiri probne utakmice. Igraćemo sa Vinogradima, Korićanima i našm komšijom Seljakom iz Cvetojevca, a generalnu probu obavićmo na Zlatibopru sa ekipom Čajetine – rekao nam je posle jučerašnje utakmice sa Jadranom Milan Milanović, trener Hajduka iz Jovanovca.

Sa utakmice Jajduk – Jadran (Foto: M. Jovičić)

Jadran za nedelju ima dogovoren prijateljski susret na stadionu u Badnjevcu sa ekipom Lepenice, jesenjim prvakom Šumadijske okružne lige.

HAJDUK – JADRAN 0:0

JOVANOVAC – Igralište: FK Hajduk. Gledalac: 50. Sudija: Milan Milanovic (trener Hajduka).

HAJDUK: Marašević, Đokić, Šapić, Brkić, Lj.Marković, Ristić, M. Marković, Petronijević, Kecić, Makasimović, Miletić. Igrali su još: Alempijević, Nikolić, Lukić, Tošić.

JADRAN: Miković, Riznić, Obradović, Mišić, Aleksić, Milanović, Stevović, Kuč, Tomašević, Marković, Živković. Igrali su još: Petronijević, Smiljanić, Stojanović, Stanojević, Tripković, Vukosavljević, Simović, Gajić.