XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

"Traktoristi" zaribali protiv Žarkova

18.10.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

IMT se nalazi u krizi rezultata i u današnji susret sa trećeplasiranim Žarkovčanima je od samog početka ušao spreman da ostvari pobedu. Otvorili su domaći utakmicu ofanzivno, ali odbrana gostiju je uspešno odolevala. 

 

Prvu priliku za gol stvorili su domaći igrači u 18. minutu, Zorić nije bio dovoljno skoncentrisan da sa svega par metara matira Krstovića. U daljem toku susreta popustio je pritisak domaćih, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez prilika da se ugroze protivničke mreže. 

Tako je bilo sve do 41. minuta kada vidimo drugu dobru priliku za IMT. Lazović je lepo pronašao Stamenića na ivici kaznenog prostora, ovaj pravi par koraka i šutira, ali je neprecizan za nekoliko desetina centimetara. Najbolju šansu u prvom poluvremenu nije realizovao Zorić u 44. minutu, njegov šut sa 7-8 metara umesto već savladanog Krstovića odbranio je half gostiju Delević postavivši nogu ispred same gol crte i tako je sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Samo što se krenulo sa igrom u nastavku gosti dolaze u vođstvo. Stojanović je divno izbacio Zuvića, a najbolji strelac Žarkovčana rutinski sa 12 metara loptu šalje iza leđa nemoćnog Trajkovića. U nastojanju da izjednači rezultat u prilici se našao Stamenić u 58. minutu, međutim lopta mu je prešla preko noge i završila u reklamama iza gola.

Domaći pokušavaju da promene rezultat, ali na pogrešan način, preskakanjem sredine terena, dugim loptama ka napadačima. Gosti na drugoj strani igraju mudrije, iz brzih kontranapada stvaraju pometnju u odbrani "Traktorista". Iz jedne brze tranzicije Dostanić u 69. minutu ne uspeva sa 12 metara da pronađe lopti put u mrežu. Pet minuta kasnije i Zuvić se našao oči u oči sa Krstovićem, međutim i on je neprecizan. 

Poslednju priliku da izjednače rezultat domaći ne koriste u 89. minutu preko Damjanovića, čiji šut sa desetak metara odlazi pored gola. Žarkovo je bilo bolji takmac i sasvim zasluženo nosi tri boda u Makišku šumu, dok IMT-u ostaju samo brige.

IMT će za vikend biti gost u Šapcu ekipi Mačve, dok Žarkovo dočekuje sjajnog novajliju Mladost GAT. 


IMT - OFK ŽARKOVO 0:1 (0:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Milenković Miroslav. POM.SUDIJE: Bogićević Goran i Cvetković Ivan. STRELAC: Zuvić 48.min (OFK Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Džinović i Vukašinović (IMT), Delević i Kokir (OFK Žarkovo).

IMT: Trajković, Zorić, Vukašinović, Marković, Stefanović (Sudarikov), Lučić, Damjanović, Stamenić (Petrović), Džinović (Govedarica), Radočaj, Lazović (Đuričin). 

OFK ŽARKOVO: Krstović, Obradov, Delević, Manić (Nikolić), Zuvić, Radić (Ignjatović), Đurković (Stojanović), Gojkov (Kokir), Čarapić (S.Jovanović), Obrenović, Dostanić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije IMT OFK Žarkovo
GogiMix1 i još 7 korisnika su tipovali utakmicu