XS
SM
MD
LG

Jović postigao najbrži gol sezone

Vedro i sunčano vreme na stadionu OFK Sinđelić u Niškom naselju Durlan dočekalo je kadete Sinđelića i Vlasine iz Vlasotinca u utakmici trećeg kola druge kadetske lige FS RIS. Došli su gosti iz Vlasotinca sa namerom da nastave sa pobedama, iako igraju sa kompletno mlađom selekcijom igrača 2009. godište, izuzev jednog dečaka, Mateje Jovića, pojačanja iz Niškog Radničkog, inače dete Vlasine, koji je 2008. godište, kao i još jednog pojačanja iz Niškog Radničkog, Davida Jovanovića, takođe dete Vlasine, koji je još i mlađi od ostatka ekipe i to 2010. godište. Takva ekipa je rešena da u sezoni pred nama da sve od sebe kako bi izborili plasman u veši rang takmičenja, a za sada im je u tome odlično krenulo.

Od samog početka meča su gosti krenuli ofanzivno, tako da je posle izvedenog auta sa desne strane, lopta stigla do Aleksandra Stojkovića koji je video Jovića koji utrčava između protivničkih igrača odbrane, šalje mu loptu u prostor, koju Jović stiže i sa dva protivnička igrača na leđima ulazi u šesnaesterac i šalje loptu u suprotni ugao golmana domaćina Dimitrija Cvetkovića za vođstvo Vlasine od 1:0 i to već u tridesetoj sekundi meča, što je za sada najbrži gol postignut u ovoj sezoni kadetske RIS II lige. Na drugi gol gostiju se nije dugo čekalo. Već u šestom minutu, igrači sredine terna kadeta Vlasine, predvođeni kapitenom Lukom Todorovićem, oduzeli su domaćinima jednu loptu, odigrali su dupli pas Petrović i Đikić, a onda je Đikić sjajno šutirao sa više od dvadeset metara i poslao loptu pod prečku koju je golman domaćih samo vrhovima prstiju odbio ali je nije sprečio da uđe u gol za povećanje prednosti Vlasine na 2:0. Nakon dva minuta je rezultat mogao biti i veći u korist gostiju kada je nako centaršuta Đikića u šesnaesterac loptu glavom zamalo promašio Kuculović. Gosti su nastavili sa napadima, imao je Kuculović još jednu šansu za pogodak ali je bio u opsajdu, ali je zato Cekić bio na pravom mestu kada je u četrnaestom minutu nakon pasa Todorovića, ušao u šesnaesterac po levoj strani i po zemlji šutirao u nebranjeni deo mreže za vođstvo od 3:0. Do kraja prvog dela meča se rezultat nije menjao, domaćin se malo oslobodio šoka zbog brzo primljenih golova i pokušavao preko desnog krila da ugrozi gol gostiju iz Vlasotinca, uglavnom preko Đorđa Ilića, pojačanja iz ekipe Car Konstantin koji takođe nastupa i za omladince Sinđelića, ali je za njega danas levi bek Vlasine, već pomenuti David Jovanović, dve godine mlađi i za glavu niži, bio neprelazna prepreka. Uspeli su kadeti Vlasine da postignu još jedan pogodak u prvom delu igre kada je nakon kombinacije Cekića i Petrovića, Jović dobio loptu u šesnaestercu domaćina i rutinski je poslao u gol pored nemoćnog golmana domaćih, ali je po proceni pomoćnog sudije zamalo bio u opsajdu tako da nije bilo promene rezultata.

O nadmoćnoj igri Vlasine u prvom delu susreta govori i izjava trenera gostiju Đokića, koji je na pauzi u svlačionici rekao svojim pulenima "momci, ja ne znam šta da vam kažem", govoreći im da su bili odlični i da tako i nastave u drugom poluvremenu.

U drugom delu igre ista slika kao i u prvom. Domaći fudbaleri jednostavno nisu imali nikakve šanse da stvore neku iole ozbiljniju akciju na sredini terena jer bi ih je vezni red gostiju koji su činili Vuk Petrović, Luka Todorović i Mateja Jović uvek osujetio u tome oduzevši im loptu i vratiti je u svoj posed. Odlična igra pomenute trojke na sredini terena samo je rezultirala time da kadeti Vlasine do kraja imaju još nekoliko izglednih gol šansi pa su napadači gostiju bili stalna pretnja po gol golmana Sinđelića Cvetkovića u prvom a Radonjića u drugom poluvremenu. Najizglednija je bila šansa Kuculovića u šesdeset trećem minutu, koji je prihvatio odličan pas Stojiljkovića, koji je u međuvremenu zamenio povređenog Đikića, ušao u šesnaesterac domaćih ali je šutirao preko gola tako da svoju dobru igru danas nije uspeo da kruniše pogotkom. U sedamdesetom minutu Mateja Jović je još jednom mogao da se upiše u strelce, kada je posle kombinacije Jovanovića i Cekića prihvatio loptu na nekih dvadeset pet metara i ne čekajući mnogo odlično šutirao prema golu ali je golman domaćih kadeta Danilo Radonjić uspeo da krajnjim naporom, i odličnom paradom, spreči povećanje vođstva kadeta Vlasine. U sedamdeset petom minutu najizglednija šansa za kadete Sinđelića kada je nakon degažiranja od strane golmana Radonjića, lopta nekako prošla između štopera gostiju Petkovića i Stankovića, do nje je stigao Đorđe Ilić, uneo je u šesnaesterac i snažno šutirao ali je golman Vlasine Pešić odlično intervenisao nogom i sprečio domaće da postignu bar jedan pogodak danas. U osamdesetom minutu su domaći imali još jednu šansu, kada je sa skoro trideset metara svoj šut oprobao kapiten domaćih Dimitrije Đorđević, poslao loptu pod prečku gola gostiju ali je golman Ognjen Pešić još jednom pokazao da poseduje veliki potencijal i predstavlja budućnost na golu kluba iz Vlasotinca, izbacivši loptu u korner. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži domaćina, i još jednom strelac Cekić koji je iskoristio odličan pas Todorovića u osamdeset četvrtom minutu, prihvatio loptu na dvadesetak metara, ušao u šesnaesterac i rutinski je poslao pored desne stative u gol za konačan rezultat od 4:0 za kadete Vlasine.

Sve u svemu, odlična igra kadeta Vlasine u Nišu, utakmica veoma fer i korektna, gosti zasluženo bolji i nose tri boda u Vlasotince, gde već narednog vikenda igraju možda i najtežu utakmicu prvog dela sezone protiv ekipe Prestiža iz Vranja.

OFK Sinđelić - Vlasina 0:4 (0:3)

Strelci: Mateja Jović u 1. minutu, Luka Đikić u 6. minutu i Đorđe Cekić u 14. i 84. minutu za ekipu Vlasine.

Titulu igrača utakmice ravnopravno bi mogao da ponese vezni red gostiju u sastavu: Luka Todorović, Vuk Petrović i Mateja Jović, koji su bili odlični kako u defanzivnim tako i u ofanzivnim zadacima.

OFK Sinđelić: Dimitrije Cvetković, Danilo Stamenković, Danilo Bojić, Aleksa Taškov, Vuk Jovanović, Đorđe Ilić, Dimitrije Đorđević, Petar Kostadinović, Đorđe Grozdanović, Dimitrije Stevanović i Lazar Krstić. Igrali su još i Đorđe Stevanović, Nikola Pavlović, Aleksa Jovanović, Petar Jocić, Andrija Garić i Danilo Radonjić. Trener ekipe S.Stamenov.

Vlasina: Ognjen Pešić, Aleksandar Stojković, David Jovanović, Vukašin Petković, Filip Stanković, Luka Todorović, Vuk Petrović, Mateja Jović, Luka Đikić, Pavle Kuculović i Đorđe Cekić. U drugom delu igre igrali su i Marko Icić, Ognjen Stojiljković i Jovan Stamenković. Trener ekipe Goran Đokić.


Mladost 2 : 1 Jedinstvo
Aluminijum 1 : 9 SFK Morava
OFK Sinđelić 0 : 4 Vlasina
Prestiž - Joca Ristić 3 : 1 Radnik
Radnički 1924 (K) 0 : 0 BSK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK Morava 3 3 0 0 9
2 Prestiž - Joca Ristić 3 3 0 0 9
3 Vlasina 3 2 0 1 6
4 Radnik 3 2 0 1 6
5 Mladost 3 2 0 1 6
6 Radnički 1924 (K) 3 1 1 1 4
7 OFK Sinđelić 3 1 0 2 3
8 BSK 3 0 1 2 1
9 Jedinstvo 3 0 0 3 0
10 Aluminijum 3 0 0 3 0