XS
SM
MD
LG

"Nemoj tako jako bolan, povredićeš golmana"

Protekla nedelja bila je teška i veoma mučna za mlade fudbalere Radničkog, četiri treniga u toku nedelje vodilo je tri različita trenera, a da bude najzanimljivije utakmicu u subotu je vodio četvrti trener, verovatno i najbolje rešenje od svih pomenutih, ali... Nije lako pionirima Radničkog, nije lako deci koja su u treneru Jovi Mišeljiću imala ne samo trenera već i druga i prijatelja, nekog ko je umeo da trening učini zanimljivijim, različitim od svih ostalih, voleo je da se igra sa svojom decom, da se šali s njima... nekoliko dečaka u svojim kućama imaju lopte koje ga podsećaju na njega, koje su osvojili, tj. koje im je Jovo dao kao nagradu jer su na treningu bili najbolji u pogađanju prečke, takmičenje koje je Jovo organizovao na svakih par meseci... Svi još pamte njegove pošalice, kad bi neko slabo šutnuo prema golu čulo bi se “NEMOJ TAKO JAKO BOLAN, POVREDIĆEŠ GOLMANA”… šta reći a ne zaplakati…

Nažalost, utakmicu svoje dece, kako ih je stalno nazivao, Jovo je posmatrao sa najvišeg mesta, sa neba,… derbi koji je tako hteo da vodi, da pobedi ljutog rivala, da bude tu pored terena da im deli savete, nije mogao, nije izdržao još malo… kako je tek bilo deci, jedva su uspevali da zadrže suze dok su palili sveće pre početka utakmice ispred škole fudbala, na mestu gde je Jovo sedeo posle svakog treninga razgovarajući s roditeljima svoje dece… U njegovu čast, u sećanje na svog "jarana", deca su na zagrevanje izašla u crnim majicama sa likom svog trenera, koga će dugo pamtiti, pred početak utakmice odali su mu počast minutom ćutanja i pustanjem balona u vazduh koji su odleteli visoko prema njemu…

U 28. kolu prve lige pionira FS RIS, na pomoćnom terenu stadiona Čair u Nišu, pioniri domaćeg Radničkog, u derbiju kola, dočekali su ekipu Budućnosti iz Popovca, ekipu koju vodi bivši trener generacije '08 Radničkog i za koju nastupa veliki broj dece koja su upravo u Radničkom načinila prve fudbalske korake i koja su upravo iz Radničkog otišla u Popovac, tražeći svoju fudbalsku sreću na leto pre dve godine kada je po drugi put u klubu zavladao “virus” koji smo spominjali u izveštaju sa utakmice protiv ekipe OFK Radnički.

Na tribinama veliki broj ljudi, atmosfera kao da igraju prvotimci Radničkog a ne pioniri, atmosfera koja bi bila još i napetija i žešća da nije bilo nesrećnog događaja od pre par dana… Od samog starta utakmice krenula je bespoštedna borba, žestoki dueli na svakom delu terena, uklizavanja odbrambenih fudbalera i jedne i druge ekipe, pokušaji da se preciznim dodavanjima stvore šanse za napadače ali ih je u prvom poluvremenu bilo veoma malo na obe strane. Uglavnom su pokušaje gostiju da doture lopte do Danijela Popovića, centralnog napadača i njihovog najboljeg fudbalera, presecali sjajni štoperi Radničkog Marko Zlatković i Andrej Korlat a lopte prema krilnim napadačima Strahinji Piloviću i Vukašinu Petkoviću rešavali su bekovi Radničkog Mihail Džunić i Mateja Jović. Na drugoj strani su svoj posao obavljali veoma dobro odbrambeni igrači na čelu sa kapitenom Stojiljkovićem, tako da je prva ozbiljnija šansa na utakmici, ako ne računamo par šuteva gostiju koji su išli visoko preko gola, viđena tek u 23. minutu kada je napadač domaćih Luka Propadalo odlično zahvatio loptu sa oko dvadesetak metara i šutirao ali je pogodio prečku. Deset minuta kasnije, u 33. minutu, još jedan udarac prema golu gostiju, iskosa sa desne strane je snažno šutirao Luka Jovanović, golman gostiju Petar Milovanović je bio nesiguran, ispustio loptu ali napadači Radničkog nisu ispratili taj udarac i rezultat je ostao nepromenjen. Do kraja poluvremena još jedna šansa za domaće, slobodan udarac sa oko dvadesetak metara izveo je Mihail Džunić ali je uspeo samo da prebaci živi zid tako da je lopta bila lak plen za golmana Milovanovića. Mora se reći da su gosti iz Popovca bolje otvorili utakmicu, imali veći posed prvih dvadesetak minuta ali su domaći igrači nakon toga preuzeli inicijativu i stvarali konkretne šanse.

U drugom poluvremenu se nastavila bespoštedna borba dve ekipe, a nakon pet minuta od početka nastavka meča, Đorđević je iskoristio nespretnu intervenciju desnog beka gostiju Petkovića, lopta je preskočila golmana, i bilo je to vođstvo pionira Radničkog od 1:0. Veliko slavlje na terenu i prsti upereni prema nebu najbolje oslikavaju kome su “dječaci” Radničkog namenili ovaj pogodak. Nekako se čini da je ovaj gol dao krila domaćim igračima, koji su krenuli znatno ofanzivnije u nastavku utakmice a da su gosti psihički pali tako da su veoma teško uspevali da stvore bilo kakvu izgledniju šansu. Trener gostiju Najdanović je u 55. minutu izvršio trostruku izmenu sa željom da trgne ekipu ubacivši sveže i odmorne igrače ali nije bilo mnogo uspeha u tome. U 61. minutu je napadač Radničkog Stojković imao šansu da poveća vođstvo svoje ekipe ali je šutirao pravo u golmana. Par minuta kasnije trener gostiju je izvršio još jednu trostruku izmenu ali ni to nije pomoglo njegovoj ekipi da se trgne, kako je sam trener rekao posle utakmice “danas nije bio naš dan”… Završnica utakmice je u potpunosti pripala ekipi domaćih, najpre je u 71. minutu u odličnoj šansi bio danas veoma raspoloženi za igru Đorđe Đorđević, a tri minuta kasnije je svoj šut oprobao još jednom Džunić ali je loptu sa gol linije izbacio kapiten gostiju Mateja Stojiljković. Konačno u 75. minutu, pioniri Radničkog su uspeli da još jednom zatresu mrežu ekipe iz Popovca, nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Lazar Stanisavljević i uspeo da ugura loptu u mrežu za konačnih 2:0 za domaćina.

Veoma borbena utakmica, puno prekida na sredini terena, rivalstvo između igrača koji su nekada delili istu svlačionicu, možda malo i preveliko, na momente neoprezna igra na obe strane kao da se radi o ligi šampiona a ne o RIS ligi, ali… Sve u svemu, dobra, borbena utakmica, publika koja je došla da isprati meč imala je šta da vidi. Iako su obe ekipe pre početka sezone pretendovale na prvo mesto, ostale su kratkih rukava ali ih to nije sprečavalo da odigraju najbolje što mogu. Na kraju zaslužena pobeda domaćih fudbalera koji su ovu pobedu posvetili svom pokojnom treneru Jovi Mišeljiću. Neka mu je večna slava.

Radnički Niš - Budućnost Popovac 2:0 (0:0)

Strelci: Đorđe Đorđević u 45. I Lazar Stanisavljević u 75. minutu. Igrač utakmice: Đorđe Đorđević (Radnički). Glavni sudija Filip Mladenović, pomoćnici Igor Mladenović i Nemanja Vulić, svi iz Niša.  

Radnički je nastupao u sastavu: Ognjen Jovanović(C), Mateja Jović, Mihail Džunić, Andrej Korlat, Marko Zlatković, Vojin Stojanović, Luka Propadalo, Luka Jovanović, Đorđe Đorđević, Mihajlo Stojković i Dimitrije Mitrović. Igrali su još i Lazar Stanisavljević, Ilija Pavlović i Uroš Cvetković. Trener ekipe Antonio Dodić.

Za goste, ekipu Budućnosti, nastupili su: Petar Milovanović, Mateja Stojiljković (C), Stanko Anastasijević, Strahinja Pilović, Vukašin Petković, Boris Nikolić, Vojin Stojanović, Pavle Petković, Jovan Perić, Stefan Jovanović i Danijel Popović. U drugom delu šansu su dobili i Strahinja Zlatković, Dimitrije Stevanović, Mihajlo Živković, Luka Jovanović, Lazar Ilić i Filip Raković. Trener ekipe Vladimir Najdanović.


GFK Jagodina 5 : 3 Radnički (P)
OFK Šampion 2014 2 : 1 SFS Borac
Trayal Knez Lazar 3 : 0 Timočanin
Real 5 : 0 OFK Radnički
Timok 1919 0 : 4 Kopernikus Železničar
Duel Juniors 2 : 0 Lider MGM
Car Konstantin 2 : 4 Napredak
Radnički (N) 2 : 0 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Real 28 23 3 2 72
2 Radnički (N) 28 20 3 5 63
3 Budućnost 28 19 3 6 60
4 Duel Juniors 28 19 2 7 59
5 GFK Jagodina 28 18 3 7 57
6 Napredak 28 17 3 8 54
7 Lider MGM 28 16 2 10 50
8 Car Konstantin 28 15 2 11 47
9 Trayal Knez Lazar 28 9 8 11 35
10 Timok 1919 (-1) 28 10 4 14 33
11 Radnički (P) 28 10 2 16 32
12 SFS Borac 28 8 1 19 25
13 Kopernikus Železničar 28 8 0 20 24
14 OFK Šampion 2014 28 6 3 19 21
15 OFK Radnički 28 4 2 22 14
16 Timočanin (-2) 28 1 1 26 2