XS
SM
MD
LG

Evrogol Džunića za preokret Radničkog protiv GFK Jagodine

U 29. kolu FS RIS I lige pionira, pioniri domaćeg Radničkog, dočekali su na pomoćnom terenu stadiona Čair u Nišu, veoma neugodnu ekipu Jagodine, sa kojom su se u toku ove sezone već dva puta sastajali i u oba meča nisu osetili ukus pobede. U prvom delu sezone, u meču u Jagodini, i pored veoma dobre igre i propuštenog velikog broja šansi, rezultat je bio 0:0, da bi pred početak prolećnog dela sezone, ekipa Jagodine gostovala u Nišu i u prijateljskom duelu nanela ubedljiv poraz ekipi Radničkog od čak 5:0. Briljirao je tada napadač Jagodine i verovatno najbolji napadač lige Aleksa Antić koji je tada postigao tri gola i asistirao još za preostala dva. Međutim, fudbaleri Jagodine u poslednjih nekoliko utakmica igraju po sistemu toplo-hladno tako da uglavnom pobeđuju na domaćem terenu a u gostima beleže poraze. S obzirom da je u prethodnom kolu Radnički slavio nad ekipom Budućnosti koja je u meču pre toga savladala Jagodince u Popovcu sa čak 7:0, verovatno su i pioniri Radničkog mislili "lako ćemo", ako ih je Popovac dobio 7:0 možemo i mi.... možda je baš i zbog toga ekipa Radničkog na teren od prvog minuta izašla bez nekoliko standardnih igrača iz prve postave, što umalo da im se osveti jer ekipu kao što je Jagodina ne treba nikad potceniti. Od samog starta se videlo da će ovo biti veoma teška utakmica za domaće igrače, nekako se činilo da igraju bez prevelike želje, bez borbenosti kakva je neophodna ako želite bilo kakav povoljan rezultat, sa puno tehničkih grešaka i pogrešnih dodavanja, osim par polušansi malo toga je vredno pomena iz prvog dela igre što se tiče domaćih igrača. S' druge strane, pioniri Jagodine su na sredini terena delovali veoma dobro i organizovano, imali su veliki broj tačnih dodavanja i uspešnih kombinacija tako da su svoj prvi udarac prema golu pretvorili u vođstvo od 1:0 već u 8. minutu kada je posle kombinacije na sredini terena lopta došla do desnog beka Lava Kocića koji se našao sam po desnoj strani na nekih 30 metara od gola domaćih, poneo loptu još nekoliko metara i potpuno neometan ubacio loptu prema golu golmana Radničkog Ognjena Jovanovića, ona je dobila čudnu putanju i završila ispod prečke iza njegovih leđa za prvo vođsvo gostiju. To brzo vođstvo je Jagodincima samo dalo krila da nastave sa dobrom partijom i da još više prete prema golu domaćina tako da je rezultat mogao biti uvećan u njihovu korist i u narednih nekoliko minuta. Do novog pogotka su gosti došli u 22. minutu, jednu dubinsku loptu sa leve strane, koja je letela nekih pedesetak metara, sjajno je prihvatio već pominjani napadač Jagodine Aleksa Antić i rutinski savladao golmana Jovanovića za vođstvo od 2:0. Do kraja poluvremena je rezultat mogao biti i veći u korist gostiju ali su napadači Jagodine uglavnom bili neprecizni a domaći fudbaleri su tek na momente pokazivali da imaju želje i volje da nešto konkretno učine, tako da se na odmor otišlo sa prednošću gostiju od dva gola.

Uvidevši da je vrag odneo šalu i da njegovim igračima ništa ne polazi za nogom onako kako bi on hteo, trener pionira Radničkog Antonio Dodić, bio je prinuđen da na poluvremenu izvrši četvorostruku izmenu i ubaci u igru igrače koji bi trebalo da u nastavku poprave igru na delovima terena gde je najviše škripalo u prvom poluvremenu. Nakon ulaska Jovića, V.Stojanovića, Mitrovića i Pavlovića, igra domaćih fudbalera se u potpunosti promenila tako da je Radnički već u 43. minutu smanjio rezultat na 1:2 nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Stojkovića sa dvadesetak metara. Pogodak je dao krila domaćim igračima koji su dva minuta kasnije imali još jednu izglednu priliku i to nakon kombinacije Jovića i Luke Jovanovića po desnoj strani, lopta je došla u šesnaesterac do Pavlovića ali je on bio neprecizan. Na novi pogodak domaćih se nije dugo čekalo, već u 48. minutu opet je jedan igrač koji je ušao na poluvremenu bio u glavnoj ulozi, napadač Dimitrije Mitrović sjajno je primio loptu na dvadesetak metara, okrenuo se i odličnim šutem pogodio mrežu golmana Jagodinaca Bogdana Antića za poravnanje rezultata na 2:2. Međutim, već u sledećem napadu, gosti su mogli do novog vođstva i to opet preko njihovog najboljeg igrača Antića koji je snažno šutirao ali je golman Radničkog Jovanović odlično intervenisao i sprečio pogodak. Mnogo bolja igra obe ekipe u nastavku utakmice rezultirala je time da se šanse ređaju čas pred jednim čas pred drugim golom. U 50. minutu nova šansa za Radnički kada Stojković šutira sa dvadeset metara ali golman gostiju uz malo sreće ipak uspeva da sačuva svoju mrežu. Nakon dva minuta, novi pogodak, u kontranapadu gostiju lopta stiže do Antića koji nesebično upošljava kolegu iz napada Nikolu Štetića koji rutinski postiže novi pogodak za goste koji sada vode 3:2. Nisu pali pioniri Radničkog nakon ovog primljenog gola, čim su krenuli sa centra nastavili su sa napadima prema golu gostiju i videlo se da za razliku od prvog dela igre ne žele da tako lako protivniku dozvole da odnese bodove u Jagodinu. Istina, u 55. minutu je Antić imao još jednu priliku ali je šutirao visoko preko gola a nakon samo dva minuta, na suprotnoj strani je lopta stigla do igrača koji je takođe ušao u igru na poluvremenu, do Vojina Stojanovića koji jakim šutem sa sedamnaest metara postiže svoj drugi gol u sezoni i poravnava rezultat na 3:3. Ubacili su domaći u veću brzinu i nastavili sa napadima, pa je u 63. minutu odličnu šansu za pogodak imao Džunić ali je glavom šutirao pored gola. Isti igrač je imao svoj popravni nakon dva minuta, kada je iskosa sa leve strane sa više od dvadeset metara šutirao visoko prema golu i postigao pravi evrogol za prvo vođstvo domaćih na meču a kako se ispostavilo i za konačan rezultat od 4:3 u korist pionira Radničkog. Do kraja utakmice su gosti ušli u nervozu pa su žute kartone dobili Uroš Racić u 70. i Aleksa Antić u 80. minutu, mogli su domaći do još nekog pogotka ali su rutinski priveli utakmicu kraju i upisali nova tri boda.

Postoji izreka koja kaze "ne sudi o knjizi na osnovu njenih korica", neki će reći i da je lopta okrugla, naravno, utakmica je mogla da ide drugim tokom ali su presudile kritike koje su domaći igrači dobili na poluvremenu i prave izmene u pravom trenutku, trener Dodić je odlično uvideo situaciju i znao je šta mu je činiti, tako da je upisao šestu pobedu na klupi pionira Radničkog od sedam poslednjih utakmica koje je vodio kao trener generacije '08. Odlična i vema borbena utakmica u Nišu, iako je u prvenstvu već sve rešeno, fer i korektna igra igrača na obe strane, možda je mogao da padne još poneki pogodak na obe strane, pioniri Jagodine su bili bolji u prvom a pioniri Radničkog još bolji u drugom tako da je rezultat na kraju realan.

Radnički Niš - GFK Jagodina 4:3 (0:2)

Strelci: Mihajlo Stojković u 43., Dimitrije Mitrović u 48., Vojin Stojanović u 57. i Mihail Džunić u 65. minutu za Radnički a Lav Kocić u 8., Aleksa Antić u 22. i Nikola Štetić u 52. minutu za ekipu Jagodine. Igrač utakmice Mateja Jović (Radnički). Glavni sudija Bogdan Ilić i njegovi pomoćnici Danilo Smiljić i Nemanja Vulić svi iz Niša veoma korektni i na visokom nivou.

Radnički je nastupio u sastavu: Ognjen Jovanović(C), Uroš Cvetković, Mihail Džunić, Andrej Korlat, Marko Zlatković, Tadija Stojanović, Luka Jovanović, Đorđe Đorđević, Mihajlo Stojković, Luka Propadalo i Lazar Stanisavljević. Igrali su još i Mateja Jović, Vojin Stojanović, Ilija Pavlović, Dimitrije Mitrović, Andrija Prodanović, Đorđe Mitić i Lazar Mladenović. Trener ekipe Antonio Dodić.

Za goste iz Jagodine nastupili su: Bogdan Antić, Lav Kocić, Vanja Todorović, Vuk Milošević, Đorđe Nikolić, Marko Kristaj, Nikola Štetić, Petar Radojević, Aleksa Antić(C), Luka Maksimović i Lazar Radosavljević. U drugom delu šansu su dobili i Jovan Miljković, Uroš Racić, Aleksa Nikolić, Matija Marković i David Radojković. Trener ekipe Bojan Obradović.


Radnički (N) 4 : 3 GFK Jagodina
Budućnost 1 : 2 Car Konstantin
Napredak 3 : 5 Duel Juniors
Lider MGM 1 : 0 Timok 1919
Kopernikus Železničar 0 : 6 Real
OFK Radnički 4 : 2 Trayal Knez Lazar
Timočanin 2 : 0 OFK Šampion 2014
SFS Borac 6 : 0 Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Real 29 24 3 2 75
2 Radnički (N) 29 21 3 5 66
3 Duel Juniors 29 20 2 7 62
4 Budućnost 29 19 3 7 60
5 GFK Jagodina 29 18 3 8 57
6 Napredak 29 17 3 9 54
7 Lider MGM 29 17 2 10 53
8 Car Konstantin 29 16 2 11 50
9 Trayal Knez Lazar 29 9 8 12 35
10 Timok 1919 (-1) 29 10 4 15 33
11 Radnički (P) 29 10 2 17 32
12 SFS Borac 29 9 1 19 28
13 Kopernikus Železničar 29 8 0 21 24
14 OFK Šampion 2014 29 6 3 20 21
15 OFK Radnički 29 5 2 22 17
16 Timočanin (-2) 29 2 1 26 5