XS
SM
MD
LG

Nagrada za osvojenu titulu promocija u prvog trenra IMT-a

Milan Đorđević - foto: instagram.com/fk.imt

Omladinci IMT-a su ostvarili istorijski uspeh osvajanjem naslova u Ligi Srbije. Poslednje kolo odlučivalo je o šampionu i zahvaljujući pobedi nad Mladošću iz Lučana overili su titulom. Prvenstvo su završili sa bodom prednosti ispred Crvene zvezde.

Sjajno jesenje izdanje sa osvojenim naslovom, nastavili su i prolećnom delu prvenstva, mada su imali uporne pratioce u Zvezdi, Čukaričkom i Partizanu. Upisali su 21 pobedu (koliko i Zvezda), sedam nerešenih i najmanje poraza (dva). Mnogo poznatijeg Miloša (Lukovića) nasledio je imenjak Jović, najbolji strelac lige (20 golova).

Trener Milan Đorđević je došao na kormilo omladinaca u februaru prošle godine i uspeli su da završe kao trećeplasirani. U drugom delu šampionata bili su poravnati sa Zvezdom i Partizanom po broju bodova.

Đorđević kaže da nema tajne za osvajanje titule.

- U radu, dobroj organizaciji kluba, ljudi koji vode klub, u momcima koji su najzaslužniji za ove rezultate, to je otprilike recept. Mi se vodimo time da budemo bolji nego što smo bili u prethodnom periodu, da to bude jedino sa čim možemo da se merimo i takmičimo, a to je sa samim sobom. Susrećemo se sa oscilacijama ovih momaka koji prolaze neku fazu u životu, mnogi od njih su do juče možda bili fudbalski anonimusi, a sad se i te kako priča o njima - otkriva mladi i uspešni stručnjak.

Prošle godine nekoliko omaldinaca je uspešno nastavilo karijeru u redovima prvoligaša ili su priključeni prvom timu IMT-a. - Ove sezone Jović je izbio u prvi plan, pored njega još tri, četri igrača koji čekaju, neki su već debitovali, a tu su i ostali koji čekaju svoju šansu. Suština rada omladinske škole je da mi proizvodimo i stvaramo igrače za prvi tim. To je primarni i osnovni cilj.

Uspeh je izuzetno važan za klub, a generacija talentovanih igrača od jeseni će igrati u Ligi šampiona za mlade i imaće priliku da se pokažu na međunarodnoj sceni - govori o pojedincima.

Nagrada za odlične rezultate trenera Milana Đorđevića stigla je od čelnika “traktorista” i povrenje da vodi prvi tim u drugoj sezoni Mozzart Bet Super lige. Odmah po promovisanju za prvog trenera superligaša, ponovo je apostrofirao sjajne rezultate omladinaca.

- Ponosan sam na rezultate ostvarene prošle godine, kad smo završili kao treći. Dodatno smo se motivisali i uspeli da osvojimo titulu, čime je obezbeđen direktan plasman u Omladinsku ligu šampiona. Imenovanje za trenera prvog tima predstavlja veliku čast za mene, ne samo kao obavezu već kao privilegiju. Planiram da nastavim sa podizanjem kluba na još viši nivo, inspirisan radom Nebojše Jandrića i uz dobru saradnju sa svim članovima kluba. Energija i kvalitetan rad su ono što nas krasi, i cilj nam je da ove godine podignemo lestvicu više - izjavio je za klubski sajt mladi stručnjak.


Crvena zvezda : Jedinstvo (Ub)
Mladost (L) : OFK Beograd
Tekstilac : Vojvodina
Novi Pazar : Spartak ŽK
Čukarički : Radnički (N)
TSC : IMT
Radnički 1923 : Železničar
Napredak : Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 0 0 0 0 0
2 Mladost (L) 0 0 0 0 0
3 Tekstilac 0 0 0 0 0
4 Novi Pazar 0 0 0 0 0
5 Čukarički 0 0 0 0 0
6 TSC 0 0 0 0 0
7 Radnički 1923 0 0 0 0 0
8 Napredak 0 0 0 0 0
9 Partizan 0 0 0 0 0
10 Železničar 0 0 0 0 0
11 IMT 0 0 0 0 0
12 Radnički (N) 0 0 0 0 0
13 Spartak ŽK 0 0 0 0 0
14 Vojvodina 0 0 0 0 0
15 OFK Beograd 0 0 0 0 0
16 Jedinstvo (Ub) 0 0 0 0 0