XS
SM
MD
LG

Čelar novi šef struke, Hatunić zadužen za golmane

Dejan Čelar - foto: FK Voždovac

Fudbalski klub Voždovac u svoju novu eru kreće sa novim stručnim štabom. Poverenje kluba na poziciji šefa struke dobio je povratnik u redove Zmajeva , gospodin Dejan Čelar.

Pored njega danas je promovisan i novi klupski trener golmana - Jusmir Hatunić.

”Zahvalan sam na srdačnoj dobrodošlici od strane svih u klubu, ali sam negde to i očekivao s obzirom da sam učestvovao u izgradnji Voždovca koji znamo danas i svih ovih godina. Pre deceniju sam bio ovde prvo kao direktor omladinske škole, zatim i trener, asistent u stručnom štabu. Zbog toga nemam osećaj da dolazim u novi klub već da se vraćam na vrlo poznato mesto”, započinje Čelar.

”Bez obzira na prethodni period i negativan ambijent koji se neminovno stvori nakon ispadanja iz Super lige, osećam se dobro i drago mi je što ću imati bitnu ulogu u stvaranju jedne nove atmosfere i tima koji bi trebalo da bude u vrhu ovog takmičenja. Sa druge strane lični cilj koji imam jeste da ostvarim zdravu komunikaciju sa svima u klubu. Shvatam svoju ulogu lidera i želja mi je da izvučem iz ljudi ono najbolje, da svi budemo najbolja verzija sebe. Ukoliko omanem u tom ličnom cilju – sve drugo bi bilo puko skupljanje bodova.”

Trenerski stil je ekvivalentan filozofiji Voždovca, ali kako će sada biti definisana odgovornost, odnosno pritisak koji je neminovan.

”Verujem da određeni pritisak mora da postoji. Mi prosto nismo u takvom poslu gde taj segment možemo da zanemarimo. Voždovac će ostati razvojni klub koji ima tendenciju da ne kupuje gotove igrače, već da u većoj meri uz kvalitetan rad kakav je bio u prethodnom periodu pomogne afirmaciju na fudbalskom tržištu uz obavezan dobrobit i doprinos za klub. Treba naći balans u tome. Nikada mi godine igrača nisu presudni, već pre svega mentalni kapacitet, kao i mogućnost da se odgovori na zadatake.”

Za prethodnu sezonu ima da kaže.

”Lako je sada biti kritičan posle ovakve sezone gde je prvo postojao jedan ogroman uspon u prvom delu sezone, zatim transferi za ponos, da bi se takmičarski omanulo u nastavku. Međutim, klub koji ima kapacitet da u najtežim danima kao što su ovi sada se sabere, pogleda u ogledalo i da shvati koje su to bile greške kako se one ne bi ponovile, ima i dugoročnu strategiju koja će ga vratiti na staze na kojima je bio”, zaključio je novi šef Zmajeva.

Jusmir Hatunić nije imao ambicije da posle Partizana ostaje u Srbiji, ali je poziv za ”Krova” promenio odluku. O novom treneru golmana Voždovca mogu se čuti samo reči hvale.

”To mi je nagrada za prethodnih 18 godina rada. Bio sam devet godina u jednom klubu, tri godine na Tajlandu, šest godina u Partizanu. Retko menjam sredinu, vezujem se za ljude, dajem srce, celog sebe jer mnogo volim ovaj posao.”

Pre nego je objasnio svoj način rada, Hatunić je pohvalio svog prethodnika.

”Predrag Miljković je radio izuzetan posao u ovom klubu i velike zasluge za dobar učinak golmana koji smo videli i kroz transfer, dobre igre i pozive za reprezentaciju idu upravo njemu. Imam svoj sistem rada koji je malo specifičan i na neki način drugačiji od ostalih. Mnogo radim na psihološkom planu i od toga krećem. Drugi aspekt je fizička sprema i tu nema kompromisa jer ako nisu fizički spremni golmani ne mogu da izdrže taj tempo rada i treninga. Gde god sam radio, pravio sam golmane, davao sam priliku mladim golmanima da brane. Nisam mislio da ću raditi u Srbiji, ali jedan poziv je promenio sve. Zdrava sredina kakva me je sačekala u Voždovcu je promenila sve.”


Smederevo 1924 : OFK Vršac
Mačva : GFK Dubočica
Radnik : GFK Sloven
Borac 1926 : Trayal
RFK Grafičar : GFK Sloboda
Radnički (SM) : Mladost GAT
Voždovac : Inđija Toyo Tires
Zemun : Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Smederevo 1924 0 0 0 0 0
2 Mačva 0 0 0 0 0
3 Radnik 0 0 0 0 0
4 Borac 1926 0 0 0 0 0
5 RFK Grafičar 0 0 0 0 0
6 Radnički (SM) 0 0 0 0 0
7 Voždovac 0 0 0 0 0
8 Zemun 0 0 0 0 0
9 Javor Matis 0 0 0 0 0
10 Inđija Toyo Tires 0 0 0 0 0
11 Mladost GAT 0 0 0 0 0
12 GFK Sloboda 0 0 0 0 0
13 Trayal 0 0 0 0 0
14 GFK Sloven 0 0 0 0 0
15 GFK Dubočica 0 0 0 0 0
16 OFK Vršac 0 0 0 0 0