XS
SM
MD
LG

Šumadinci priželjkuju "jamb", ali i osvetu "traktoristima" za jesenji poraz na Krovu

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Posle uspešnog izleta u Ivanjici i prve prolećne "trojke" u gostima, fudbalere Radničkog 1923 očekuje nova prvenstvena bitka na domaćem terenu, gde u poslednje vreme znaju samo za trijumf. Puleni trenera Feđe Dudića će u petak od 14 časova na stadionu "Čika Dača" ugostiti ekipu IMT-a u premijernoj utakmici 23. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, u kojoj će pokušati da dopišu petu uzastopnu prvenstvenu „recku“ koja bi ih dodatno približila izlasku na evro-scenu.

Kragujevčani su u prve tri prolećne runde inkasirali maksimalni broj bodova, te u odličnom raspoloženju i sa viškom optimizma idu u susret narednom prvenstvenom izazovu. Duel sa ekipom IMT-a pruža Dudićevoj četi mogućnost da se osvajanjem nova tri boda dodatne učvrsti u gornjem delu tabele i ostane u trci za plasman u neko od evropskih takmičenja.

- Uprkos seriji od tri uzastopne pobede, mi ostajemo čvrsto na zemlji. Atmosfera je, kako u ekipi, tako i u samom klubu, na jednom zavidnom nivou. Želimo da nastavimo u istom ritmu, ne odustajući pritom od naših već poznatih principa igre, koji su nam i doneli dobre rezultate u dosadašnjem delu takmičenja. Imali smo nešto manje vremena za pripremu utakmice u odnosu na rivala, ali to svakako ne remeti naše pobedničke ambicije u predstojećem susretu – naglašava prvi asistent trenera Feđe Dudića, Adnan Jahić.

Za razliku od Šumadinaca, koji su prolećni deo Mozzart Bet Superlige otvorili samo kako se poželeti može, njihov sutrašnji rival još uvek čeka na prve bodove u nastavku prvenstva. Ekipa trenera Nebojše Jandrića je nakon poraza od TSC-a na prolećnoj premijeri pred svojom publikom (0:2), vezala još dva neuspeha u duelima sa Partizanom u Humskoj (2:5) i niškim Radničkim na voždovačkom Krovu, gde popularni „traktoristi“ dočekuju svoje rivale u aktuelnoj sezoni (0:3).

- Tačno je da naš naredni rival trenutno prolazi kroz rezultatsku krizu, ali sam isto tako mišljenja da nisu imali sportske sreće u određenim segmentima na prethodne tri utakmice, što ih je na kraju krajeva i koštalo poraza. Recimo, protiv TSC-a su pri rezultatu 0:0 promašili jedanaesterac, na utakmici sa Partizanom su takođe bili ravnopravan rival u pojedinim delovima meča, dok su u poslednjem duelu sa Radničkim iz Niša propustili da realizuju nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu. Sigurno je da će biti izuzetno motvisani da upravo protiv nas stave tačku na ovaj krizni period – upozorava Jahić.

Da se radi jako nezgodnoj ekipi koja se nipošto ne sme potceniti, "crveni" su imali priliku da se uvere u prvom delu prvenstva, kada su pretrpeli minimalan poraz na Krovu (0:1), ali i u nedavnoj pripremnoj utakmici, u kojoj su takođe poraženi rezultatom 1:2.

- Sama činjenica da nas je IMT porazio u prethodnoj utakmici u prvenstvu, kao i da nam je naneo jedini poraz u pripremnom periodu, dovoljan su razlog da u sutrašnji meč uđemo sa viškom opreza. Evidentno je da se radi o ekipi koja nam ne leži ove sezone, ali ukoliko mi budemo pravi sutra, onda ne sumnjam da će dobar rezultat izostati – smatra Dudićev prvi saradnik.

Jahić ističe da IMT ima jednu dobro ukomponovanu ekipu, uz pregršt talentovanih mladih igrača, među kojima se svakako izdvaja osamnaestogodišnji „vunderkind“ Miloš Luković, koga je već „kaparisao“ francuski Strazbur i to za višemilionski iznos obeštećenja.

- Ekipa IMT-a predstavlja jedan dobar skup iskusnih i mladih, poletnih igrača. Dobro znamo da nam najveća opasnost preti od njihovog mladog špica Miloša Lukovića. Ukoliko njega neutrališеmo, odradili smo veliki deo posla. Što se tiče defanzive, tu imaju dva jako iskusna štopera, Ćosića i Vukovića, sa zavidnim inostranim iskustvom. Moramo takođe obratiti pažnju na njihovu igru u tranziciji, koja im je jedno od jačih oružja – upozorava Jahić.

Za Šumadince će veliki hendikep predstavljati izostanak dvostrukog strelca na utakmici sa Javor Matisom, Kilijana Bevisa, koji će pauzirati zbog crvenog kartona. Sa druge strane, među stative se vraća Stojan Leković, koji je odradio meč suspenzije zbog parnih kartona.

Dobri rezultati fudbalera Radničkog 1923 u poslednjih par kola uticali su i na porast broja gledalaca na tribinama stadona „Čika Dačа“. Tako je prethodne dve utakmice „crvenih“ na „Čika Dači“ pratilo u proseku između tri i četiri hiljade gledalaca, što je sasvim pristojna poseta za superligaške standarde.

Nažalost, termin odigravanja predstojeće utakmice sa IMT-om nikako ne pogoduje radno aktivnom stanovništvu, ali se i pored toga u taboru kragujevačkog superligaša nadaju značajnoj podršci sa tribina.

- Zahvalio bih se našim navijačima na pruženoj podršci u prethodnim utakmicama i ujedno ih pozvao da nas i u petak podrže u zavidnom broju, bez obzira što je radni dan i što možda neće svi biti u mogućnosti da dođu na stadion – apeluje Jahić.

Ulaznice po simboličnoj ceni od 200 dinara za istočnu i zapadnu tribinu mogu se kupiti na biletarnici stadiona „Čika Dača“ neposredno pred početak susreta.

Direktan prenos utakmice je najavljen na Arena Sport 1 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac od 17 časova emitovati odložen snimak susreta.


Vojvodina 3 : 2 TSC
Čukarički 3 : 2 Partizan
Novi Pazar 2 : 2 Radnički (N)
Voždovac 1 : 2 Radnički 1923
Spartak ŽK 1 : 0 Javor Matis
Mladost (L) 1 : 2 IMT
Napredak 0 : 2 Radnik
Crvena zvezda 3 : 0 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 2 3 77
2 Partizan 30 22 4 4 70
3 TSC 30 17 9 4 60
4 Vojvodina 30 14 8 8 50
5 Radnički 1923 30 16 2 12 50
6 Čukarički 30 13 9 8 48
7 Mladost (L) 30 11 7 12 40
8 Napredak 30 11 6 13 39
9 Novi Pazar 30 10 6 14 36
10 Spartak ŽK 30 10 4 16 34
11 Radnički (N) 30 9 6 15 33
12 IMT 30 9 5 16 32
13 Javor Matis 30 9 4 17 31
14 Voždovac 30 7 9 14 30
15 Železničar 30 7 5 18 26
16 Radnik 30 3 8 19 17