XS
SM
MD
LG
18.02.2024 Administrator

In Memoriam – Dragica Katanić (1958 – 2024)

Muk na Gradskom stadionu kraj Tise. Samo što je sahranjen do tada najstariji živi fudbaler Bečeja, inače prvi diplomirani trener fudbala u gradu kraj Tise Milivoj Gajinović Gaja (89), jutro iza preminula je Dragica Katanić, duša i srce na Gradskom stadionu, jer je tri decenije bila ekonom u Fudbalskom klubu Bečej.

"Tetka", kako su je oslovljavali igrači svih generacija, bila je deo najvećeg uspeha bečejakog fudbala u šest prvoligaških i sedam dugoligaških sezona. Sa istim entuzijazmom radila je i kad se klub survao u „kanal ligu“, pa na njegovom povratku u prvoligaški i sada srpskoligaški rang.

Za nju nisu postojali rangovi takmičenja, nego samo ljudi i oprema za treninge i utakmice. Znala je danima da ostaje od ranog jutra do kasno uveče, samo da bi sutradan svi imali opranu i na svoje mesto složenu opremu. Imajući to u vidu, Gradski stadion i Fudbalski klub Bečej bili su njen dom i porodica. Koliko je tetka Dragica bila važna za normalno funkcionisanje kluba u njumu će saznati tek sada kada je zauvek otišla.

Sahrana Dragice Katanić obaviće se u u ponedeljak, 19. februara, u 13 sati na Velikom katoličkom groblju u Bečeju.