XS
SM
MD
LG

Nova pobeda PP 192 protiv vrlo dobre Sjenice - 3:2

Foto: prijepoljeinfo.rs

Prijepoljska publika je u nedelju (3.11) još jednom uživala u čarima futsala – brza igra, dueli, šanse, neizvesnost, nervoza i još jedna pobeda domaćih. Ovoga puta, i pored odsustva četvorice igrača, PP 192 je, u okviru 4. kola Regionalne futsal lige Zapad - grupa B, savladao Sjenicu – 3:2 (1:0) i tako zadržali drugo mesto na tabeli.

Gosti su se pokazali kao veoma fizički spremna ekipa, brza, sa velikim brojem protrčavanja i udarcima na gol kada god je za to bilo prilike. Držali su i više loptu u svom posedu, ali su „orlovi sa tromeđe“ bili bolji u onome što se računa – u golovima.

PP 192 je poveo u 5. minutu nakon jednog slobodnog udarca, kada je Cvijović kratko dodao do Dumića, a on sa polovine gostiju šalje jednu poluvisoku dijagonalu na desnu stranu šesterca Sjenice, prema Maračiću, koji se odlično snalazi hvata poluvolej i pogađa na prvu stativu – 1:0.

Iako je tempo igre bio visok, iako je stvoreno nekoliko šansi, igralo se veoma tvrdo i rezultat se nije menjao do kraja poluvremena.

PP 192 je udvostručio vođstvo u 4. minutu nastavka pogotkom Cvijovića, na asistenciju Čovića. Gosti su pokušali da iz auta sa svoje polovine prebace odbranu „orlova sa tromeđe“ i Ljajiću omoguće „izlazak na golmana“, ali je loptu grudima na sredini terena presekao Cvijović, istovremeno izbacivši „svog“ igrača, krenuo ka golu, sačekao da mu priđe drugi protivnički igrač, a onda odložio desno ka Čoviću i krenuo u prostor. Čović se stuštio po desnoj strani i kada je na šest metara izašao pred golmana gostiju, levo je uposlio Cvijovića, koji „slabijom“, levom nogom iz prve plasira u rašlje – 2:0. Sjeničaci su nastavili sa napadima, ali su igrači PP 192 dobro zatvarali igrače i prostor i izgledalo je da utakmicu uvode u mirnije vode. Tako bi možda bilo, da nije bilo Ilhana Bogućanina, koji u 31. minutu, iz slobodnog udarca sa 11 metara šalje projektil ka golu domaćih, pogađa desnu stativu golmana Minića, nakon koje lopta zatresa mrežu – 2:1.

Usledila je napeta završnica koja publici nije dala da ostane mirna. Bilo je tu, u žaru igre i malo grubljih faulova, ali se rezultat nije menjao sve do 38. minuta. Dumić je izveo aut sa desne strane u visini šesterca, odlično pronašao Cvijovića na oko osam metara od gola gostiju, a Cvijović iskoristio prostor ispred sebe, odložio loptu na desnu nogu, a potom sa ivice šesterca malo iskosa sa desne strane šutirao snažno i precizno – lopta pogađa najpre prečku, a potom završava u mreži Sjeničana – 3:1.

Ovim je utakmica praktično rešena iako su Sjeničaci do kraja igrali sa pet igrača u polju. Ipak domaćim igračima je na samom kraju pala koncentracija, pa je Ljajić pogotkom na drugoj stativi u zvuk sirene ublažio poraz svoje ekipe i postavio konačnih 3:2 za PP 192.

PP 192 je igrao u sledećem sastavu: Dragoljub Beko Minić (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav Cvijović (3), Igor Gile Dumić (11), Marko Maračić (33), Aldin Đurđević (53), Stefan Čović (5), Dušan Reković (18) i Nikola Kijanović (4). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković.

Za Sjenicu su nastupili: Mirza Šabanović (1, g), Adis Nalović (9, k), Admir Kabaš (7), Ajlan Halilović (6), Eldin Halilović (2), Armin Fujuljanin (1), Vahid Jukić (11), Ilhan Bogućanin (4), Edin Etović (14), Lazar Radulović (12). Predstavnik ekipe: Dženan Prašović.

Utakmicu je dobro vodio dvojac Enes Kasumović iz Sjenice i Goran Podraščić iz Požege. Delegat je bio Dejan Svičević iz Nove Varoši.

Kretanje rezultata:
1:0 – Marko Maračić (5′)
2:0 – Miroslav Cvijović (24′)
2:1 – Ilhan Bogućanin (31′)
3:1 – Miroslav Cvijović (38′)
3:2 – Eldin Ljajić (40′)

PP 192 očekuje veoma težak raspored utakmica sa tri uzastopna gostovanja: Kosjerić, Zlatibor i Lučani, tako da će prijepoljska publika opet moći da uživa u dobrom futsalu tek 30.11. ili 1.12. protiv KMF Šljivići iz Ivanjice.


Zlatibor 3 : 4 Kosjerić
PP 192 3 : 2 Sjenica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PP 192 3 3 0 0 9
2 Kosjerić 3 3 0 0 9
3 Zlatibor 4 1 1 2 4
4 MB Namenska 3 0 1 2 1
5 Sjenica 3 0 0 3 0