XS
SM
MD
LG

Kalča dočekuje Novi Pazar u plej-ofu, Vranje Pirot u plej-autu
Futsal ekipe sa juga Srbije danas će otpočeti borbu za titulu, kao i opstanak u Prvoj ligi. Niški Kalča će 7. maja od 19:30 u hali “Čair” u prvom meču četvrtfinala plej-ofa dočekati Novi Pazar. Što se tiče plej-auta, Vranje će ugostiti Pirot od 19 sati, a niški Vinter sport je u drugom okršaju savladao beogradsku ekipu Samo pravo.

Kao šestoplasirani, poslednji tim koji ide u plej-of, Kalča je za protivnika dobio Novi Pazar, koji je takmičenje završio na trećoj poziciji. Shodno tome, gosti imaju i ulogu favorita, a uz to su i u oba ligaška susreta ove sezone savladali Nišlije.

Ovo je jedan od dva četvrtfinalna okršaja. U drugom igraju FON i International, dok će pobednici u polufinalu igrati sa dve ekipe koje su sezonu završile na prve dve pozicije u ligi.

Što se tiče plej-auta, Pirot u njemu učestvuje kao pretposlednja ekipa u Prvoj ligi, dok je Vranje tu kao drugoplasirani tim u Drugoj ligi.

Svoj prvi meč u borbi za plasman u najviši rang odigrao je niški Vinter sport, koji je slavio protiv beogradske ekipe Samo pravo sa 4:2. Sledećeg vikenda, braniće ovu prednost u Beogradu, a u slučaju da iz ovog dvomeča izađe kao pobednik, Niš će sledeće sezone imati dva predstavnika u najjačem domaćem futsal takmičenju.

Postoje šanse da Niš ima dve predstavnika u najjačem rangu takmičenja sledeće sezone; foto: Vanja Keser