XS
SM
MD
LG

Kalči za desetak minuta izmaklo polufinale plej-ofa
Sa ubedljivih 9:2 savladao je Novi Pazar na svom terenu niškog Kalču i tako izašao kao pobednik iz dvomeča četvrtfinala plej-ofa Prve lige, te se plasirao među najbolje četiri futsal ekipe u državi. Iako rezultat govori suprotno, Nišlije su se odlično držale u ovom meču i bile na korak od plasmana dalje, ali je domaći tim dao čak 5 golova u poslednja 4 minuta.
 
Pad u drugom poluvremenu koštao Nišlije polufinala; foto: Vanja Keser

Kalča je čak i vodio minimalnim rezultatom nakon prvog poluvremena utakmice odigrane u dvorani "Pendik" u Novom Pazaru. Međutim, u drugom delu su gosti pali i prokockali prednost od 3 gola, koju su stekli u prvoj utakmici plej-ofa.

Petostruki strelac Pavlović u 30. minutu meča u Novom Pazaru doveo je svoj tim do 3:1, a onda Mutavdžić dva minuta kasnije postavio i prolaznih 4:1. Povećao je on i na velikih 6:1 i odatle povratka za niški sastav nije bilo.

Tako je sprečeno iznenađenje u prvom četvrtfinalnom okršaju, pa će Novi Pazar u polufinalu pokušati da savlada Novu Pazovu i plasira se u finale.

Podsetimo, Kalča je osnovni deo prvenstva završio na 6. poziciji, poslednjoj koja vodi u borbu za titulu. Sa druge strane, Novi Pazar je bio treći, pa je važio za velikog favorita u ovom dvomeču, ali su Nišlije u prvoj utakmici napravile iznenađenje pobedivši sa 7:4.