XS
SM
MD
LG

Kuglanje - I liga Srbije / Vojvodina

Da li će Novosadsko kuglanje opet imati Superligaša, nakon pet godina , odnosno dali će doći do majstorice za popunu SUPER LIGE SRBIJE, zna će se sledećeg vikenda, u poslednjem kolu. Posle, juče odigranog 17 prvenstvenog kola u I ligi Srbije, grupa Vojvodina, KK Vojvodina iz Novog Sada je prema očekivanju, pobedila KK Kristal iz Zrenjanina sa 6-2 (3286-3138) i tako ih izbacila iz trke za titulu prvaka i eventualne borbe u majstorici za plasman u Super ligu Srbije za sezonu 2010/11 god.

Opšte je poznato, da iz Super lige ispadaju dva kluba, a istu popunjavaju, jedan klub iz I lige Srbije grupa Vojvodina i jedan iz grupe Srbija-Centar. Već, unazad nekoliko kola plasman u Superligu iz iz grupe Centar obezbedila je ekipa Kraljevo iz Kraljeva, dok će u grupi Vojvodina posledenje kolo rešavati tu enigmu. Za plasman u najviši rang konkurišu tri ekipe; KK Banat iz Zrenjanina, KK Apatin iz Apatina i KK Vojvodina iz N.Sada,kao što pokazuje tabela posle 17 kola;

01. BANAT-Zrenjanin               24 bod.
02. VOJVODINA-Novi Sad         23  
03. APATIN-Apatin                  23  
04. KK KRISTAL ZRENJANIN      21

U poslednjem, 18 kolu Banat, gostuje u Apatinu, kod prošlogodišnjeg Superligaša Apatina i samo pobeda Banatu mu obezbeđuje plasman u Super ligu Srbije, dok ekipa KK Vojvodina iz N.Sada gostuje Hajduku u Kuli i samo pobeda joj donosi majstoricu i to ; sa Banatom, ako Banat i Apatin igraju nerešeno, odnosno sa Apatinom, ako Apatin pobedi ekipu Banata. Biće to jako interesantne kuglaške predstave, obzirom da se radi o podjednakim ekipama, sastavljenim, s jedne strane, mladošću (Banat), s druge sa iskusnim kuglašima (Apatin), odnosno i mladosti i iskustvom (Vojvodina). Gostovanje u Kuli, za ekipu Vojvodine može predstavljati velik problem, jer se igra na staroj (beton) kuglani na koju se igrači nisu navikli, jer godinama već igraju na savremenim kuglanama, tzv.pločama. Ali na muci se poznaju junaci. Novi Sad i kuglanje u istoimenom gradu, zaslužuju Superligaša, obzirom da grad ima bogatu kuglašku tradiciju, odlične kuglane (na Spensu sa 8 staza i na Sajmištu sa 4 staze), te 11 kuglaških ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Samim tim kuglanje u N.Sadu je jako popularno i razvijeno, kao i u celoj AP Vojvodini, (poznato je da je više od polovine ZLATNIH MOMAKA -ŠAMPIONA SVETA iz 2009 godine izraslo i stvoreno u pokrajini), te bi bilo sjajno, da od iduće sezone Novosadski ljubitelji kuglanja gledaju majstore kugle iz cele Srbije .