XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Strahinja Jovanović doneo pobedu OFK Žarkovu

18.09.2021 M. Đorić

Posle velike borbe tokom celog susreta, OFK Žarkovo je zabeležilo minimalnu pobedu za nastavak odličnih jesenjih rezultata. Mitrovčani su se u Makiškoj šumi predstavili u dobrom izdanju, kao čvrsta i kvalitetna ekipa koja ne bi trebala da brine za opstanak među prvoligašima.

Malo šansi viđeno je na utakmici, domaćini su u prvom delu imali priliku preko Ivana Jovanovića, a gosti iz udarca napadača Rajkovića iz okretau 31. minutu, kada je Jevrić dobro intervenisao. U finišu prvog dela dva šuta domaćina, Dostanić je ciljao iznad prečke, a kapiten Manić pored stative. Prethodno je došlo do promene ispred mreže Mitrovčana, Stefanović se teže povredio u duelu sa bekom Žarkovčana Obrenovićem, u igru je ušao Šegavac.

Nikolić (OFK Žarkovo) i Ibrahim (Radnički) FOTO: Darko Đorđević za OFK Žarkovo

Najbolju šansu za Radnički imao je ofanzivni vezista Dimitrić, lepim udarcem sa 20 metara uzdrmao je stativu domaćina u 61. minutu. Fudbaleri OFK Žarkova izborili su korner u finišu. Rezervista Kokir izveo je udarac, a najviši u skoku bio drugi rezervista Strahinja Jovanović i sjajnim trzajem glavom iznad štopera Mitrovčana pogodio mrežu.

Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih šansi za promenu rezultata i bodovi su ostali u Makiškoj šumi, dok gostima ostaje nada u bolje rezultate od sledećeg kola. OFK Žarkovo u sredu od 16 časova dočekuje Mačvu, a Radnički je domaćin Dobanovčanima.

OFK ŽARKOVO – RADNIČKI (SM) 1:0 (0:0)

STRELAC: S. Jovanović u 83. minutu. STADION: OFK Žarkova. GLEDALACA: 150. SUDIJA: Nenad Đorđević (Guča). POMOĆNICI: Nemanja Jovanović-Džajić (Ub) i Stefan Jeremić (Priboj). ŽUTI KARTONI: Nikolić, I. Jovanović, trener Nikolić (OFK Žarkovo), Stevanović, Cvijić, Rakić, Ibrahim (Radnički).

OFK ŽARKOVO: Jevrić, Obrenović, Ilić, Delević, Ignjatović, I. Jovanović, Nikolić, Manić (od 59. Kokir), Zuvić (od 75. S. Jovanović), Čarapić (od 64. Mićić), Dostanić.

RADNIČKI: Stefanović (od 37. Šegavac), Ilić, Radović, Vidić (od 80. Sadik), Rakić, Matković (od 73. Stevanović), Škorić, Dimitrić (od 73. Cvijić), Pejović (od 80. Arnautović), Ibrahim, Rajković.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Radnički (SM)