XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Slavija trijumfovala na KoŔevu

Fudbaleri Slavije ostvarili su pobjedu u utakmici 4. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod Olimpica. Ekipa DuÅ”ka Petrovića je sa 3:2 bila bolja od ā€žVukovaā€œ i na taj tačin zabilježila prvu pobjedu sezone.

Važnost utakmice za obje ekipe dovela je do toga da obje ekipe počnu utakmicu u jednom grču, sa puno greÅ”aka na sredini terena. Tome je kumovala i kiÅ”a koja je počela pred početak utakmice, pa su igrači imali dosta poteÅ”koća sa kontrolom lopte.

Branislav Arsenijević (žuti dres)



Slavija je prva priprijetila. Već u prvoj minuti Bojan Regoje je napravio oÅ”tar prekrÅ”aj na nekih trideset metara i odmah zaradio žuti karton. Iz tog slobodnog Marko Ristić je snažno Å”utirao, a lopta zakačila igrača u veznom redu, i otiÅ”la u korner. Uzvratili su domaći sedam minuta kasnije. Predrag Videkanić je probio po lijevoj strani, ubacio za Hadžića na sedam metara, ali napadač ā€žVukovaā€œ sam kao duh Å”utira pored gola.

U 15. Minutu Damir Rovčanin nije znao za izgubljenu loptu. Ganjao je on odbranu do korner zastavice, oduzeo loptu, i krenuo ka golu, a lopta otklonila opasnost.

Olimpic je u vođstvo stigao u 16. minutu. Loptu je prihvatio Stefan Figueiredo i Å”utirao sa viÅ”e od 25 metara. Mladen Lučić se ispružio koliko je mogao ali je taj Å”ut bio neobranjiv. Sve do 31. minute nije bilo većih uzbuđenja u ovom meču. Tada je Darko Spalević prihvatio loptu na trideset metara, povukao je napred i Å”utirao. Lopta se od Bogićevića odbila, i preskočila golmana Fejzića.

Deset minuta kasnije nova prilika za Slaviju. Vrlo agilni Stefan Barić je odigrao dupli pas i krenuo ka kaznenom prostoru, ali je ipak uputio previÅ”e mlak centarÅ”ut, i odbrana je otklonila opasnost.

Drugo poluvreme opet Olimpic otvara prilikom. Hadžić je ubacio sa lijeve strane, a vrlo loÅ”i Pandža se nije snaÅ”ao i Kartal je izbacio loptu u korner.

Samo minutu kasnije ā€žSokoloviā€œ su poveli sa 2:1. Barić je razmijenio dupli pas sa Vejnovićem i po desnoj strani krenuo ka golu, i zakucao loptu u mrežu Fejzića. Tada su tek proigrali ā€žVukoviā€œ. Mahir Karić se naÅ”ao u sjajnoj Å”ansi. Nanizao je nekoliko fudbalera Slavije, ai Å”utirao visoko preko gola.

I onda Olimpic stiže do gola. Situacija koja je izazvala salvu osmijeha na tribinama među navijačima obje ekipe. Antoni Bandić je svirao jedanaesterac za Olimpic u 66. minutu, i svi su rekli prestrogo. Veldin Muharemović je bio siguran realizator, iako je Mladen Lučić bio na toj lopti. Muharemović je donio živost u igru Slavije, i samo par minuta kasnije naÅ”ao se u novoj Å”ansi. Pao je on na zemlju, i Å”utirao sa zemlje a Lučić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Po drugi put u vođstvo Slavija stiže u 73. Minutu. Korner je izveo Damir Rovčanin, a naizgled čistu loptu ispustio je golman Olimpica, Fejzić, i na nju je naletio Nemanja Vejnović koji je zakucava u mrežu.

Velika prilika za Slaviju bila je u 85. minutu. Barić je proletio po desnoj strani, uposlio Spalevića kao na tacni, ali iskusni fubaler se ovaj put nije snaÅ”ao i promaÅ”io je stopostotnu Å”ansu.

I onda u 90. Minutu ponovo Antoni Bandić stupa na scenu. Ponovo svira penal za Olimpic. Ovaj put zbog navodnog prekrÅ”aja nad Regojom. Ovaj put Muharemović je Å”utirao pored gola, i tako na neki način ā€žspasaoā€œ sudiju Bandića. Ponovo je to izazvalo salvu smijeha na tribinama, ali ovaj put jedan od najiskusnijih u redovima Olimpica promaÅ”ujepenal.

Do kraja utakmice Slavija je održala prednost, i na kraju možemo reći sasvim zasluženo ostvarila pobjeu u utakmici 4. kola Premijer lige BiH, prvu u ovoj sezoni.

OLIMPIC ā€“ SLAVIJA2:3 (1:1)
Stadion: Asim Ferhatović Hase, Sarajevo
Gledalaca: 50
Sudija: Antoni Bandić (Grude) 5
Žuti kartoni:Regoje, Muharemović (Olimpic), Vejnović ,Barić, Lučić, Marković, Rovčanin, Zeba(Slavija)
Strijelci: Figueiredo 16, Muharemović 67 (Olimpic), Spalević 31, Barić 51, Vejnović 73 (Slavija)

OLIMPIC: Fejzić, Imamović , Regoje , Pandža (od 62. Muharemović), Smajić , Karić , Bogićević , Videkanić (od 75. Hugo), Handžić , Figueiredo (od 64. RaŔčić), Hadžić Trener: Mirza VareÅ”anović

SLAVIJA: Lučić, Ristić , Marković , Kartal, Arsenijević , Vejnović (od 82. Hasković), Čomor , Rovčanin (od 90. Pervan), Barić (od 89. Simović), Zeba , Spalević Trener: DuÅ”ko Petrović

Igrač utakmice: Nemanja Vejnović (Slavija) .

Ā 

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga Olimpic Slavija
Međusobne utakmice
2015-2016
27.02
14:30
Slavija
Olimpic
1
0
15.08
17:00
Olimpic
Slavija
2
3

2014-2015
16.05
17:00
Olimpic
Slavija
1
0
01.11
13:30
Slavija
Olimpic
1
3

2013-2014

Uporedni rezultati

Olimpic
 
Slavija
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
3 (2) Broj pobeda 3 (2)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
3 (1) Broj poraza 3 (1)
12 (9) Dati poeni 7 (4)
7 (3) Primljeni poeni 12 (3)
+5 (+6) gol razlika na utakmicama -5 (+1)
50% (66%) UspeŔnost 50% (66%)
Nema rezultata
burek je ocenio igrača
burek je ocenio igrača
burek je ocenio igrača
burek je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača